2018. április 22. vasárnap
Likefestoon / Aktuális / Péntektől látogatási tilalom az Orosházi Kórházban

Péntektől látogatási tilalom az Orosházi Kórházban

Egyre több az influenzás, Dél-Békés kórházában is tilalom lép életbe holnap.

Hazánkban tovább nőtt az influenzaszerű megbetegedések száma. Az ország közigazgatási területei között továbbra is nagy különbség tapasztalható: a 100 000 lakosra jutó influenzaszerű tünetekkel orvoshoz forduló betegek száma 150 és 895 között változott. Az elmúlt héthez hasonlóan a leggyakrabban az óvodás és az általános iskoláskorú gyermekek betegedtek meg. Az idei szezonban ezen a héten azonosították a legtöbb influenzavírust (68), az influenza pozitivitási arány 59,0% volt – olvasható az EMMI Kórházhigiénés és Járványügyi Felügyeleti Főosztály jelentésében.

Hazánkban egyre több kórházban rendelnek el látogatási tilalmat, február 9-től az Orosházi Kórház Intenzív Terápiás Osztályán, a Szülészet-Nőgyógyászati Osztályán és annak újszülött részlegén is tilos a látogatás az influenzaszerű megbetegedések emelkedése miatt. A többi osztályon a hagyományos látogatási rend lesz érvényben.

A kórház arra kéri a hozzátartozókat, a betegek érdekében tartsák be a rendelkezést.

Szerzőnk: Kiss Anna

Nézze meg ezt is!

Folytatódik a toborzás Dél-Békésben is

A következő napokban rendezvényen, bevásárlóközpontban és is várják a határvadász hivatás iránt érdeklődőket a rendőrség …

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.