2018. július 18. szerda
Likefestoon / Aktuális / Pécskán jártak Battonya képviselői

Pécskán jártak Battonya képviselői

Antal Péter, Pécska polgármestere meghívására, május 8-án Battonya Város Önkormányzata, Marjai János polgármester, Borsodi János alpolgármester, Varga István Tamás jegyző és a képviselő-testület tagjai  látogattak el Pécskára a Pécska Város Napjai rendezvényre.

Battonya testvérvárosa, Pécska 11 évvel ezelőtt emelkedett városi rangra. Ezt megünnepelve tartották május 7- 10 között a város napi rendezvénysorozatot.   A Polgármesteri Hivatal és a  Doru Ioan Petescu Művelődési Ház szervezésében változatos, gazdag, minden korosztály igényét kielégítő programok várták az érdeklődőket. Az esti program részeként battonyai közreműködők, a Szivárvány Néptánc és Hagyományőrző Egyesület és a Szamóca Néptánccsoport fellépése is színesítette a városnapok műsorát. Két asszonytáncot, magyarbődi táncokat és dalokat, valamint moldvai táncokat adtak elő nagy sikerrel.

– Örömmel tettünk eleget testvérvárosunk meghívásának és vettünk részt a színes programokon. Az est zárásaként ünnepi vacsorán láttak bennünket vendégül. Várakozással tekintünk a május 29-30-án megrendezésre kerülő Battonya Város Napja elé, ahol reményeink szerint viszonozni tudjuk a szíves vendéglátást- mondta el Borsodi János alpolgármester.

A két város a jövőben is hasonló szoros viszonyt szeretne fenntartani, így minden bizonnyal további látogatásokra is sor kerül.

Kiss Réka

Fotó: Battonyai Művelődési Központ

Szerzőnk: Szerkeszto

Nézze meg ezt is!

Almási Ferenc bronzérmes az EB-n

A 130 kilogrammos Almási Ferenc jobban bírta mint a román Hutuleac, és 3-1-re győzött. Június …

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.