2019. október 22. kedd
Likefestoon / Aktuális / Pályázat: fókuszban a tanyák

Pályázat: fókuszban a tanyák

Megjelent a Tanyák háztartási léptékű villamosenergia- és vízellátási, valamint szennyvízkezelési fejlesztései című pályázati felhívás, a Széchényi 2020 keretében. A támogatási kérelmeket önkormányzatok és magánszemélyek egyaránt 2017. március 31. és 2019. április 1. között nyújthatják be.

A korábbi évekhez hasonlóan, ismét lehetőség van pályázni infrastrukturális fejlesztésre a Vidékfejlesztési Program kertében. A megjelent pályázat főként a tanyavillamosításra ad lehetőséget 8,2 milliárd forint keretösszegben.

A kormány kiemelt feladatának tekinti az olyan kisléptékű infrastruktúra-fejlesztések támogatását, amelyek a helyi gazdaság fejlesztése mellett az energiahatékonyság növeléséhez, valamint a tanyás térségekben élők életminőségének javításához is hozzájárulnak – olvasható a nak.hu-n.

A pályázati felhívás keretében a nyertes magánszemélyek legfeljebb 6,2 millió forintban részesülhetnek, mely összeget háztartási léptékű villamos energia rendszer, ivóvízellátást szolgáló rendszer, valamint szennyvízkezelést és tisztítást szolgáló rendszer kiépítésére fordíthatják.

Az önkormányzatok maximum 50 millió forint vissza nem térítendő támogatásban részesülhetnek a pályázati kiírás alapján, mely a fejlesztés helye szerinti településre vonatkozóan változik.

A támogatási kérelmek benyújtására 2017. március 31. és 2019. április 1. között van lehetőség. Az első szakasz zárására 2017. május 2-án kerül sor.

További részletek ide kattintva érhetők el.

Földesi Szandra

Fotó: illusztráció

Szerzőnk: Földesi Szandra

Nézze meg ezt is!

Almási Ferenc bronzérmes az EB-n

A 130 kilogrammos Almási Ferenc jobban bírta mint a román Hutuleac, és 3-1-re győzött. Június …

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.