2019. december 13. péntek
Likefestoon / Aktuális / Otthon Melege Program július 11-től

Otthon Melege Program július 11-től

Közzétették az igények benyújtásának kezdőnapját, háztartási nagygépekre lehet pályázni. A vissza nem térítendő támogatással csökkenhetnek a családok lakásfenntartási költségei.

A Nemzeti Fejlesztési Minisztérium újabb 500 millió forintos keretösszeggel biztosít vissza nem térítendő támogatást háztartási nagygépek (hűtő- és fagyasztóberendezések) cseréjéhez. A program Békés megyében is igényelhető, méghozzá nyugdíjas, illetve nagycsaládos magánszemélyek esetében július 11-től, további magánszemélyek részére – amennyiben marad szabad forrás – július 13-tól – közölte a szaktárca.

Az Otthon Melege Programban az energiatakarékos készülékek beszerzését tervező nagycsaládosok és nyugdíjasok élveznek előnyt. Személyenként és lakásonként egy háztartási nagygép cseréjéhez lehet támogatást igényelni a program keretein belül. Az 500 millió forintos forrás elosztása régiónként történik, elsőként az ügyfélkapus regisztrációval rendelkező nyugdíjasok és nagycsaládosok nyújthatják be támogatási kérelmeiket a pályázati portálon keresztül, elektronikus úton. Amennyiben két nap után még marad szabad forrás, olyan magánszemélyek is pályázhatnak, akik korábban nem cseréltek háztartási gépet a pályázat keretében – olvasható a Nemzeti Fejlesztési Minisztérium Kommunikációs Főosztálya közleményében.

A vissza nem térítendő támogatásban részesíthető pályázatokat az arányosan elérhető energia- és CO2-megtakarítás figyelembevételével rangsorolják. Ennek részleteiről egy korábbi cikkünkből olvashat ide kattintva.

A programmal a kormány célja garantálni, hogy a családok lakásfenntartási költségeik alacsonyabbak legyenek. A 2014 szeptemberében indult program eddig közel 17 milliárd forint összértékben biztosított támogatást, aminek köszönhetően mára több mint 85 ezer háztartás energiahatékonysága javult.

Betkó Tamás Dávid

Szerzőnk: Szerkeszto

Nézze meg ezt is!

Almási Ferenc bronzérmes az EB-n

A 130 kilogrammos Almási Ferenc jobban bírta mint a román Hutuleac, és 3-1-re győzött. Június …

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.