2019. május 20. hétfő
Likefestoon / Aktuális / Országos verseny dobogóján a hunyadisok

Országos verseny dobogóján a hunyadisok

Sikerrel indult a december a dél-békési tanulók számára, bronzéremmel tértek haza a fővárosból. Nemcsak versenyzőként, hanem szervezőként is helyt álltak a XV. HIV/AIDS Prevenciós Versenyen.

A Magyar Vöröskereszt 2002 óta minden meghirdeti a HIV/AIDS Prevenciós Versenyt, idén tizenötödik alkalommal rendezték meg, melyen a hagyományokhoz híven a mezőkovácsházi Hunyadi János Középiskola diákjai is részt vettek, nem is akárhogy.

A megmérettetést két kategóriában szervezték meg, felnőtteknek és középiskolások számára, akiknek két fordulóban kellett számot adnia tudásáról. Először a három fős csapatoknak egy előre közzétett szakmai anyag segítségével kell kitölteniük egy feladatsort online, mely jártasságot és kreativitást is követelt egyben. A következő állomás az ország döntő volt december 1-jén, melyen az első fordulón legjobbnak bizonyuló csoportok vehettek részt az AIDS elleni küzdelem világnapján.

A dél-békési diákok – Garai Imola (12. c.), Kovács Lívia (11. b.) és Mészáros Mirtill (12. c.) – ez előző esztendőkhöz hasonlóan ismét remekeltek, a Bázisiskola tanulóiként Tóthné Bomba Bernadett védőnő felkészítésével az előkelő harmadik helyen végeztek. Nemcsak versenyzőként, hanem szervezőként is helyt álltak a hunyadisok, ugyanis Czuth Lajos (11. b.) és Mag Ádám (12. c.) a verseny lebonyolítását önkéntesként segítette a Corvin Plázában.

A verseny hozzájárult ahhoz, hogy a diákok bővítsék meglévő tudástárukat a több millió áldozatot követelő betegségről, valamint más szexuális úton terjedő betegségről is. Sőt, az országos segélyszervezet a vetélkedő keretében felhívta a figyelmet a helyes magatartásra annak érdekében, hogy csökkenjen a fertőzéses betegek száma.

Fotók forrása: Hunyadi János Középiskola

Szerzőnk: Földesi Szandra

Nézze meg ezt is!

Almási Ferenc bronzérmes az EB-n

A 130 kilogrammos Almási Ferenc jobban bírta mint a román Hutuleac, és 3-1-re győzött. Június …

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.