2020. január 23. csütörtök
Likefestoon / Aktuális / Országos sporteseményt rendeztek Battonyán

Országos sporteseményt rendeztek Battonyán

Újabb Barátság Kupát rendeztek a battonyai sportolók február 17-én. Több mint 200 versenyző lépett szőnyegre, a hazaiak bizonyultak a legsikeresebb csapatnak. Az eseményen Simonka György, Dél-Békés országgyűlési képviselője is jelen volt, aki virágcsokorral köszöntötte a világbajnok Mezei Nikolettet.

Battonyán immáron hagyománnyá vált, hogy a tél során Barátság Kupát rendez a Barátság Sportegyesület, mely először csak a térséget, ma már szinte az egész országot megmozgatja, hiszen a fővárosból és Veszprémből is érkeztek veresenyzők a hétvégén. Huszonhat klub 202 sportolója mérkőzött meg a dobogós helyezésért, azonban végig barátságos taekwon-do és kickbox mérkőzések zajlottak.

– Jól tudunk közösen dolgozni, program legfőbb célja is ebben rejlik, tapasztalatokat szerezni egymástól, és együttműködni a sportágak népszerűsítése érdekében, miközben jó hangulatú meccseket bonyolítunk le. A visszajelzések szerint mindenki jó szájízzel tért haza és szívesen jönnek vissza a következő esztendőkben is. Nagyon örülünk, hogy ennyien ellátogattak hozzánk, hiszen nem az ország közepe vagyunk! A csapatunk is jól szerepelt, hiszen 5 arany, 3 ezüst és 9 bronz éremmel mi lettünk a legeredményesebb csapat – értékelte a programot Rádai Imre főszervező.

A battonyai mester azt mondja, külön öröm volt számukra, hogy eseményükre a térség országgyűlési képviselője is ellátogatott. Simonka György köszöntőjében sérülésmentes, fair és sikeres mérkőzéseket kívánt.

– Remélem, hogy pár év múlva a nemzetközi versenyek dobogóira többen is felállhatnak a mezőnyből csak úgy, mint a battonyai színekben versenyző Európa- és világbajnok Mezei Nikolett. Mindenkiből azonban nem lehet világbajnok, nekik kívánom, hogy a kitartó edzések során megszerzett képességükkel sikeres emberekké váljanak – emelte ki a politikus.

Nincs megállás a Barátság SE növendékeinek, hiszen csütörtökön Olaszországba utaznak, bízva az éremszerzésben. Tóth Balázs és Mezei Nikolett a Roma Open-en villanthatja majd meg tehetségét Rádai Roland mester kíséretében.

Ezt követően szinte az egész csapatot érintő verseny lesz, március 3-án a Magyar Bajnokságon szurkolhatunk nekik, az eseménynek Medgyesegyháza ad majd otthont.

Szerzőnk: Földesi Szandra

Nézze meg ezt is!

Almási Ferenc bronzérmes az EB-n

A 130 kilogrammos Almási Ferenc jobban bírta mint a román Hutuleac, és 3-1-re győzött. Június …

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.