2019. december 13. péntek
Likefestoon / Aktuális / Orosháziak az újonc bajnokságon

Orosháziak az újonc bajnokságon

Budapesten, a KSI csarnokában rendezték meg a napokban az Országos Újonc Csapatbajnokságot, és MOATSZ Kupa egyéni versenyt, amelyen ütőt fogtak a Békés megyei fiatalok is.

A leány csapatbajnokság csoportkörében az ASE Orosháza a Statisztika „A” csapata mögött másodikként került a főtáblára, ahol a négy közé jutásért Hudák Dorina két győzelme ellenére vereséget szenvedett az egységesebb Szekszárdtól 3:2-re. Ezzel a Hudák Dorina, Farkas Izabella, Szőke Panna összeállítású együttes az ötödik helyen végzett.
Az egyéni MOATSZ Kupa U11-es korcsoportjában élete első ranglista versenyén a még csak kilenc éves Szőke Panna csoport másodikként került a főtáblára ahol a kilencedik helyezést érte el. Az U13-as korcsoportban Farkas Izabella szintén főtáblás lett, ahol az első fordulóban Hudák Dorinával sorsolták össze akitől papírforma vereséget szenvedett. Dorina könnyedén jutott tovább a következő fordulóba is, a négybe jutásért összekerült a számára kellemetlen stílusú Hanustyákkal, akit nagy küzdelemben 3:2-re legyőzött. A döntőbe jutáshoz is közel került, de végül nagyon szoros mérkőzésen kikapott Letanóczki Dalmától, így a dobogó harmadik fokára állhatott.

A fiúknál első alkalommal indított csapatot az Eötvös DPSE Orosháza. A Gabnai Csongor, Olasz Ádám, Tóth Kristóf összeállítású trió számára a rutinszerzés volt a cél. A csapat csoportjában a negyedik lett, és nem jutott tovább. Az U13-asoknál egyéniben Molnár Levente, az ASE Orosháza játékosa a nyolc közé jutásért kapott ki a későbbi bronzérmes soproni Szeli Bertalantól, és végül a tizenegyedik helyen végzett.

Forrása: bmsextra.hu

Szerzőnk: Földesi Szandra

Nézze meg ezt is!

Almási Ferenc bronzérmes az EB-n

A 130 kilogrammos Almási Ferenc jobban bírta mint a román Hutuleac, és 3-1-re győzött. Június …

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.