2020. április 2. csütörtök
Likefestoon / Aktuális / Orosházi tárlaton a dél-békési diákok alkotásai

Orosházi tárlaton a dél-békési diákok alkotásai

Több mint 2600 pályázó, mintegy 8 ezer rajz és szépírás, 27 tagú zsűri, négy kiállítás – a hetedik alkalommal kiírt Adventi Rajz- és Szépírópályázat számokban. Második helyszínére érkezett a dél-békési kiállítás-sorozat, Mezőkovácsháza után február 27-étől az Orosházi Járási Hivatal nyújt helyszínt a díjazott alkotásokat bemutató tárlatnak. A pályázat ötletgazdája, Simonka György az ünnepélyes megnyitón kiemelte, céljuk a keresztényi értékek védelme és bemutatása, míg dr. Rákóczi Attila, a Békés Megyei Kormányhivatal főigazgatója örömét fejezte ki, hogy erősítve a nyitott hivatal elvét a kiállítással a gyermekeket is meg tudták szólítani.

Hosszú évek óta az orosházi gyermekek is aktív részesei a Dél-Békésben közkedvelt Adventi Rajz- és Szépírópályázatnak, így nem volt kérdés a szervezők részéről, hogy Orosháza is helyszíne legyen a négy állomásból álló kiállítás-sorozatnak. A hivatalban azokat a rajzokat és szépírásokat tekinthetik meg az érdeklődők, melyeket a 27 tagú zsűri választott ki és díjazott a felhívásra beérkezett mintegy 8 ezer alkotásból.

– Hivatalunk életében nem mindennapi esemény egy kiállítás megnyitója, megrendezése. Ez az első alkalom, hogy kulturális programnak adunk otthont. Úgy vélem, a száraz, hatósági munkát megszínesíti a gyermekek alkotásaiból készült tárlat akár a dolgozók, akár az ügyfelek számára. Jól látszik, a gyermekek szívüket-lelküket beletették a művekbe, melyek bemutatják a kis Jézusról alkotott képüket, míg a mi életünket mindenképp szebbé teszi – emelte ki köszöntőbeszédében Lustyikné Papp Anikó hivatalvezető.

Az eseményen jelen volt dr. Rákóczi Attila, a Békés Megyei Kormányhivatal főigazgatója is, aki elmondta, fontos paradigmaváltás történt a kormányhivatal életében, mely által mindenki számára nyitottá vált az intézmény, így a gyermekek számára is. Mint mondta, ezen nyitottságot üzeni a tárlat is a diákoknak. A folytatásban Dávid Zoltán, Orosháza polgármestere osztotta meg gondolatait, a városvezető kiemelte, a fiatal művészpalánták alkotása pályázat és adomány egyaránt, hiszen az írások és a rajzok egyedül élő, idős dél-békésiekhez jutottak el, akiknek erőt adnak a mindennapokhoz a művek. A polgármester arra kérte a jelenlévő pedagógusokat, hogy szorítsák meg a gyermekek kezét és köszönjék meg nekik a munkát.

A zsűri munkájáról ezúttal Palyov Pálné nyugdíjas pedagógus adott számot.

– Nem volt egyszerű dolgunk, szükség volt a huszonhét tagú zsűrire. Minden alkotás önmagában is csodás volt. Úgy vélem, jó ha már kisgyermekkorban arra neveljük a gyerekeket, hogy megéri adni és örömet szerezni, hiszen valószínűnek tartom, hogy volt olyan idős, akinek csupán a postaládában elhelyezett gyerekmű volt az egyetlen ajándék a szeretet ünnepén.

A pedagógus arra kérte a jelenlévőket, köszönjék meg egy tapssal a nebulók munkáját, önzetlenségét, bízva abban, hogy célba ér a hála.

A Simonka György országgyűlési képviselő, dr. Kiss-Rigó László Szeged-Csanádi megyéspüspök és Bánki András tankerületi igazgató védnökségével meghirdetett felhívásra több mint 2600 gyermek nevezett.

– A hetedik alkalommal, gyermekek számára kiírt rajz- és szépírópályázatunk célja a keresztényi értékek védelme és bemutatása, hiszen ez mindannyiunk érdeke – erősíti meg az ötletgazda, Simonka György, Dél-Békés országgyűlési képviselője.

Egyházi és állami fenntartású oktatási intézmények közösségei is csatlakoztak Nagyszénástól Battonyáig, Tótkomlóstól Kevermesig, és a számos különdíj mellett valamennyi alkotó ajándékkal gazdagodik.

Szerzőnk: Földesi Szandra

Nézze meg ezt is!

Almási Ferenc bronzérmes az EB-n

A 130 kilogrammos Almási Ferenc jobban bírta mint a román Hutuleac, és 3-1-re győzött. Június …

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.