2020. február 17. hétfő
Likefestoon / Aktuális / Orosházi birkózó sikerek a Veterán OB-n

Orosházi birkózó sikerek a Veterán OB-n

Nem csak az utánpótlás versenyzők eredményesek az Orosházi Spartacus Birkózó Klubnál. Az egyesület veteránjai a Magyar Bajnokságon szerepeltek június első hétvégéjén, ahol öt arany- és egy ezüstérmet szereztek.

Az Orosházi Spartacus Birkózó Klub az ország élvonalában szerepel az utánpótlás-nevelésben, szinte minden versenyükről éremszerzések soráról számolhatunk be. Ezúttal az egyesület veteránjaié volt a főszerep, hiszen június 7-én Tatabányán, a Veterán Országos Bajnokságon léptek szőnyegre kötött- és szabadfogásban.

A csapatot hárman képviselték, akik példamutató eredményt értek el. Legkisebb súlycsoportban Márta Mihály remekül küzdött, és mindkét fogásnemben a dobogó legfelső fokára állhatott. Egy lépcsővel feljebbi súlyban Páli Sándor teljesítményére sem lehet panasz, aki szintén a fináléig menetelt szabad- és kötöttfogásban is, és a döntőben sem hibázott, így már négy aranyéremnek örülhettek az orosháziak. Az i-re a pontot Hencz Gyula tehette volna fel az újabb duplázással. Kötöttfogásban az élen végzett, ám szabadfogásban alul maradt a végső csatában, így az ezüstérmet szerezte meg.

Az orosházi küldöttség mérlege így is figyelemre méltó, a megszerezhető hat elsőségből ötöt bezsebeltek, és az egy ezüst is szépen csillog. Kiváló szereplésüknek köszönhetően mindhárman indulhatnak a Veterán Világbajnokságon.

Juhász Ádám

Fotó: OSBK

Szerzőnk: Szerkeszto

Nézze meg ezt is!

Almási Ferenc bronzérmes az EB-n

A 130 kilogrammos Almási Ferenc jobban bírta mint a román Hutuleac, és 3-1-re győzött. Június …

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.