2019. december 12. csütörtök
Likefestoon / Aktuális / Orosházán lesz az Ifjúsági és Junior EB

Orosházán lesz az Ifjúsági és Junior EB

A Magyar Erőemelő Szövetség döntése alapján Orosháza rendezheti az Ifjúsági és Junior Erőemelő Európa-bajnokságot. Az idei sikeres világbajnokság után tehát a kontinensviadalnak is a dél-békési település lehet a házigazdája.

Mint ahogyan arról már korábban beszámoltunk az Európai Erőemelő Szövetség (EPF) döntése alapján Magyarország rendezheti az erőemelő kontinensbajnokságot.

November 10-én döntött a magyar szövetség arról, hogy Orosháza rendezheti meg az Ifjúsági és Junior Erőemelő Európa-bajnokságot.  A rendezés jogára egyébként Székesfehérvár és Ózd is pályázott.

– Nagyon örülünk a magyar szövetség döntésének. Polgármester úr biztosított az önkormányzat támogatásáról, így 2015. április 8–12. között Orosháza rendezheti meg az Eb-t. Úgy gondolom pályázatunk eredményességében nagy szerepe volt az idei sikeres világbajnokságnak, valamint a remek nemzetközi sportdiplomáciai kapcsolatunknak. Jelenleg tárgyalunk egy nagy nemzetközi céggel, így a szponzori háttér is kezd kialakulni – tájékoztatta a Likefestoon-t Musztafa Imre, az Orosházi Toldi SE elnöke.

A jövő áprilisi versenyt a Táncsics sportcsarnokában rendezik majd, ahol várhatóan 20-25 ország legjobb fiatal erőemelői vesznek részt, köztük éremesélyes hazai versenyzőkkel.

Iglicz Tamás

Fotó: Toldi SE

Szerzőnk: Szerkeszto

Nézze meg ezt is!

Almási Ferenc bronzérmes az EB-n

A 130 kilogrammos Almási Ferenc jobban bírta mint a román Hutuleac, és 3-1-re győzött. Június …

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.