2018. december 16. vasárnap
Likefestoon / Aktuális / ONKC: Hatalmas küzdelem után megérdemelt siker

ONKC: Hatalmas küzdelem után megérdemelt siker

Izgalmas végjáték után egygólos győzelmet aratott az OXXO Energy Orosházi NKC csapata. A megérdemelten elnyert mérkőzéssel a tabella második helyére léptek.

OXXO Energy Orosházi NKC – PC Trade Szeged KKSE 20-19 (11-8)

NB I/B-s női kézilabda-mérkőzés, Orosháza, Eötvös-csarnok, 300 néző.

Játékvezetők: Ágnecz Tamás és Sipos Ottó

Orosháza:

Brunner – ANTAL 4, Takács F. 3 (2), TOBAK 2, Som, HATALA 1, Zsilák 3. Cserék: MAKAI, Késmárki (kapusok). Tóth S. 6 (2), Székesi, Kamuti 1, Horváth N., Zvolenszky. Vezetőedző: Papp László.

Szeged:

NAGY – BERTA 3, Scheffer, DAJKA 10, Speth, Maláti 3, Molnár 1. Cserék: Cseh, DOBÓ (kapusok), Bató 1, Bárány, Miklós, Mikó, Egervári, Zsikó, Takács K. Vezetőedző: Bakó Botond.

Hétméteresek: 6/5 ill. 1/1. Kiállítások: 6 ill. 10. perc

Rögtön az első támadásból sikerült hétméterest kiharcolnia Antalnak, amit Takács Fruzsina biztos kézzel értékesített. Nagy iramban kezdett mind a két gárda, ebbe többször bele is hibáztak. Eközben Dajka Bettina két találatával a vezetést is megszerezték a vendégek (7. perc 1-2). Támadásban sokat hibáztunk, idegesen kapkodva játszottunk, hátul viszont Brunner tartotta a csapatot (15. perc 3-3). A kispadról beszálló Tóth Sára átlövésével és Takács újabb büntetőjével kétgólos előnyre tettünk szert (17. perc 5-3). A csapatok továbbra is nagy iramban kézilabdáztak, ami igazán fordulatossá is tette az első játékrészt. Ismét egalizáltak a Tisza-partiak, majd Hatala és Zsilák góljaival ismét két góllal vezettünk. Ekkor kért időt Bakó Botond a szegediek mestere (22. perc 7-5). A hátralévő időben továbbnöveltük az előnyt, Tóth Sára időntúli büntetőből állította be a félidei eredményt (30. perc 11-8).

Kiválóan indult számunkra a második játékrész. A kapuba Makai érkezett, aki rögtön védéssel mutatkozott be, majd Tobak Luca saját térfeléről juttatta a szegedi kapuba a labdát. Kemény védekezésünk ellen láthatóan szenvedtek a vendégek, Dajka góljaival tartották a félidei különbséget a rózsaszín mezesek (37. perc 13-10). A különbség állandósult, majd kettős előnybe kerültün, a vendégek szabálytalan cseréje miatt. Az emberfölényt kihasználva csapatkapitányunk, Antal Jenifer kétszer is eredményes volt (45. perc 17-13). Eközben a csarnokban végig kiváló hangulat uralkodott, a nézők megállás nélkül buzdították a gárdát.

Izgalmas végjáték körvonalazódott, a szegediek hátul feljavultak. Nehezen találták a rést lányaink a zárt védelmen, míg a csereként beálló kapus, Dobó is többször hárított. (20. perc 17-16). Makai sem akart lemaradni kollégájától továbbra is remekül védte hálónkat. Az 53. percben azonban már ő is tehetetlen volt, hiszen Berta révén egalizáltak a Tisza-partiak. Ekkor időt kért Papp László (53. perc 18-18). Parázs csatát hoztak az utolsó percbek, a hátralévő időben csupán két találat született. Ebben nagy szerepe volt Makainak, aki kulcspillanatban védett ziccert, míg a másik oldalon Tóth Sára nem hibázott. Ezzel alakult ki a végeredmény (60. perc 20-19).

Papp László, vezetőedző: A kulcs a védekezésünk volt, hátul nagyot küzdöttek a lányok ezért dícséret illeti őket. A gólokkal elmaradtunk, kulcsembereink ezúttal nem voltak olyan eredményesek, de örömteli, hogy a többiek a helyükbe tudtak lépni.

Újabb sikerünkkel ismét sikerült egy hellyel feljebblépni a tabellán, a következő fordulót már a második helyről várhatjuk.

Forrás: onkc.hu

Fotó: Rajki Judit/OrosCafé

Szerzőnk: Földesi Szandra

Nézze meg ezt is!

Almási Ferenc bronzérmes az EB-n

A 130 kilogrammos Almási Ferenc jobban bírta mint a román Hutuleac, és 3-1-re győzött. Június …

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.