2019. január 19. szombat
Likefestoon / Aktuális / ONKC: Harc a dobogóért

ONKC: Harc a dobogóért

Hajtós félévet tudhat a háta mögött a felnőtt női kézilabda együttes. Továbbra is minden esély megvan, hogy a szezon végén dobogós helyen végezzenek.

Remekül sikerült a nyári felkészülése a csapatnak, annak ellenére, hogy idén az átigazolásnál is rendkívül aktívak voltak. Hat NB I-es rutinnal rendelkező fiatal játékost sikerült Orosházára csábítani. Papp László vezetőedzőnek tehát volt feladata bőven, leginkább egy csapattá gyúrni a régi játékosokat az érkezőkkel. A felkészülési találkozókon gyors játékot játszva, nagy különbséggel nyertek az orosházi lányok, a hazai OXXO Energy Kupa is remekül szolgálta a felkészülést a bajnokságra, ahol végül nagy csatában az ezüstérmet szerezte meg a csapat.

Jó előjelekkel vágtak neki a szezonnak, ahol először a Göd együttesét fogadták. Az első találkozón magabiztosan 14 gólós győzelmet arattak így ezzel a sikerrel várhatták Som Ildikóék az egy héttel később rendezett Eger elleni rangadót. A hevesi együttesnél sajnos gyengébb teljesítményt nyújtott a gárda, egygólos vereséggel és pont nélkül jöttek haza. Egy hét múlva a Kispest ellen hazai pályán maradt alul a csapat, így három találkozó után csupán két pont áll a nevük mellett a tabellán.

Októberben azonban átszakadt a gát, Nyíradonyban küzdelmes mérkőzésen ismét győztesen hagyták el a pályát Takács Fruzsináék. Ez csupán az első állomása volt a hat mérkőzésen át tartó veretlen szériának, majd következtek a Hódmezővásárhely, a Gyömrő, a Kézilabda Szeged SE elleni sikerek. Így jó formában, magabiztosan várták a PC Trade Szeged KKSE elleni mérkőzést Papp László tanítványai. Telt ház előtt, az egész fél év során lelkesen és hangosan támogató szurkolók segítségével két vállra fektették a bajnokaspiráns Csongrád megyeieket. Ez a lendület egészen a Pénzügyőr elleni idegenbeli találkozóig tartott ki.

Ezután látogatott Orosházára a mezőny egyik legerősebb keretű csapata a Szent István, ahol az ősz leggyengébb teljesítményét nyújtotta a csapat. Így is partiban voltak a lányok a jó erőkből álló fővárosiakkal szemben, de a háromgólos vereséggel megszakadt a jó széria. Ezt követte a hajdúnánási vendégszereplés, ami szintén nem jó emlék, hiszen pontosztozkodással zárult.

Jókor jöttek a pofonok, hiszen az év végén Szentendrét és a Balmazújvárost magabiztosan, jó játékkal egyaránt kilenc találattal múlták felül.

Megalapozott út a dobogóhoz

Féltávnál három vereség, egy döntetlen és kilenc győzelem áll a csapat neve mellett. Ez a tabella ötödik helyére elég jelenleg, ami korántsem olyan vészes, mint egy évvel ezelőtt. Roppant szoros az élmezőny az első és a hatodik helyezett csapatot csupán négy pont választja el. Papp László tanítványai három ponttal vannak lemaradva az éllovas Eger és egy ponttal a második Szeged és a harmadik Kispest mögött.

– Tökéletesen elégedett nem vagyok, hiszen csúsztak ki a kezeink közül megszerezhető pontok. Ennek ellenére mégis sikerült egy kicsit előrelépnünk. Nagy a különbség az elmúlt szezon félévi ötödik helyezése és a mostani között. Tavaly ilyenkor csak külső szemlélői voltunk a dobogóért vívott harcnak, ám ezúttal magunk befolyásolhatjuk a sorsunkat – foglalta össze röviden az eddigieket Papp László a klub honlapján.

Ezzel egybehangzóan az ONKC elnöke is elmondta, hogy sok éves becsületes munkával sikerült idáig eljutni.
– Jár a dicséret a stábnak és a csapatnak, hogy elértük a részcélt, harcban vagyunk a dobogóért. A szezon végén is ebben a pozícióban szeretnénk végezni, ám ehhez rengeteget kell dolgozni, hiszen semmi nem fog az ölünkbe hullni – fogalmazott Dancsó Attila.

A tavaszi szezon február 4-én indul, míg a felkészülést már január 3-án elkezdte a csapat. A keret összetétele még nem végleges, ezzel kapcsolatban folyamatosan zajlanak a tárgyalások.

Forrás: onkc.hu

Fotó: Tóth Emese

Szerzőnk: Földesi Szandra

Nézze meg ezt is!

Almási Ferenc bronzérmes az EB-n

A 130 kilogrammos Almási Ferenc jobban bírta mint a román Hutuleac, és 3-1-re győzött. Június …

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.