2018. december 16. vasárnap
Likefestoon / Aktuális / ONKC: Folytatódott a győzelmi sorozat

ONKC: Folytatódott a győzelmi sorozat

A Pénzügyőr vendégeként léptek pályára Takács Fruzsináék és két ponttal a zsebben hagyták el a pályát.

Jól kezdte a találkozót az Orosháza, Makai Veronika védéseivel és Som Ildikó találataival, ennek ellenére az ötödik percben még 2-2 állt az eredményjelzőn. Ezután zsinórban háromszor voltak eredményesek a vendégek, miközben egyetlen hazai találat sem született, amit már nem nézett tétlenül a Pénzügyőr trénere (8. perc 2-5). Hatott a hazai időkérés, hiszen állandósítani tudták a különbséget. A félidő derekán igazi büntetőpárbajt láthatott a közönség. Amíg a hazaiak belehibáztak, Takács Fruzsina biztos kézzel értékesítette a hétmétereseket. Makai továbbra is remekül védte a kapunkat, ziccereket és átlövéseket is hatástalanított. Az orosháziak támadása is hatékonyan működött, így tudtak hatgólos előnyre szert tenni (25. perc 7-13). A szünetig egy gólt sikerült lefaragni a fővárosiaknak a hátrányukból.

A második félidőben kissé bent ragadtak az öltözőben az Orosházi Női Kézilabda Club játékosai, többször elszórták a labdát és hibákat vétettek, amit a hazaiak azonnal megbüntettek. Fokozatosan ismét lendületbe jött az Orosháza és visszaállt a korábbi különbség (37. perc 12-18). A hazaiak küzdöttek becsülettel, kapusteljesítményük feljavult, így ismét közelebb került egymáshoz a két együttes (42. perc 16-18). Papp László ekkor kért időt, hogy rendezze a sorokat. Brunner Zsanett váltotta az elfáradó Makait, aki fontos védésekkel szállt a mérkőzésbe. A dél-békésiek támadása az időkérés után sem volt az igazi, de az ellenfél fiataljai sem remekeltek (55. perc 18-22). Az utolsó percek ismét az ONKC-ról szóltak, így további egy találattal növelték a félidei fórt. Végül hatgólos győzelmet arattak a Pénzügyőr SE ellen.

– A védekezésünk ezúttal is remekül működött. Támadásban vannak hiányérzeteim, a jó megoldásokat gyermeteg hibák követték – értékelt a club honlapján Papp László, az orosháziak vezetőedzője.

Pénzügyőr SE – OXXO Energy Orosházi NKC 19-25 (9-14)
NB I/B-s női kézilabda-mérkőzés, Budapest, 100 néző.
Vezette: Hantos Dorina, Rózsahegyi Brigitta.

Orosháza:
MAKAI – Zsilák, Hatala 3, SOM 8, TOBAK, TAKÁCS F. 9 (3), Antal 1. Cserék: BRUNNER, Késmárki (kapusok), Tóth S. 2, Kamuti 2, Zvolenszky, Tóth L., Horváth N., Székesi. Vezetőedző: Papp László.

A Pénzügyőr legjobb dobói: Oláh 6 (3), Szász-Fehér 4, Baubacher 4.
Kiállítások: 6, ill. 8 perc. Hétméteresek: 7/4, ill. 3/3.

Ezzel sorozatban a hatodik sikerüket könyvelhették el a térségi sportolók, akik jövő héten egy újabb fővárosi együttessel mérik össze a tudásukat. A Szeged elleni mérkőzés után ismét rangadót láthat majd a hazai publikum. A harmadik helyezett, Szent István OTP érkezik az Eötvös-csarnokba november 19-én.

Forrása: onkc.hu

Szerzőnk: Földesi Szandra

Nézze meg ezt is!

Almási Ferenc bronzérmes az EB-n

A 130 kilogrammos Almási Ferenc jobban bírta mint a román Hutuleac, és 3-1-re győzött. Június …

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.