2020. február 24. hétfő
Likefestoon / Aktuális / ONKC: Bravúros pontszerzés Szegeden

ONKC: Bravúros pontszerzés Szegeden

Döntetlennel zárult az orosházi női kézilabdázók szegedi vendégjátéka szombaton este. Kiélezett végjátékban értékes pontot szerzett az ONKC.

PC Trade Szeged KKSE– OXXO Energy Orosházi NKC 31–31 (18–16)

NB I B-s női kézilabda-mérkőzés. Szeged, 150 néző.
Vezette: Sándor, Szikszay.

Orosháza: Makai – ZSILÁK 5, HATALA 2, SOM 1, KAMUTI 5, TAKÁCS F. 9 (1), ANTAL 5. Csere: Brunner, KÉSMÁRKI (kapusok), TÓTH S. 3, Dancsó 1, Zvolenszky, Szigetvári, Horváth, Ulmann. Edző: Papp László.
A Szeged legjobb góldobói: Scheffer 8, Dajka 8.

Kiállítások: 6, ill. 4 perc. Hétméteresek: 3/3, ill. 5/4.

Zsilák Katalin gólja nyitotta a találkozót, melyre Scheffer válaszolt. Ekkor tudott sokáig vezetni az orosházi együttes, a nyolcadik percben már négygólos előnyre tett szert a hazai együttes. Az ONKC vezetőedzője időt is kért, hogy rendezze sorait (8. perc 6-2). A felzárkózás még váratott magára tíz perccel az első félidő vége előtt még mindig négy góllal vezetett a Szeged KKSE (20. perc 13-9). Az utolsó percek azonban jól sikerültek, hiszen a játékrész utolsó három találatát az orosháziak jegyezhették, így felkapaszkodtak két gólra (30. perc 18-16).

Két hazai találattal indult a második félidő, de ezután Takács Fruzsina és Antal Jenifer góljai következtek. A védekezésre egész mérkőzésen kevés panasza lehetett az orosházi vezetőedzőnek, de fordulás után még jobban összeállt a hátsó alakzat. Ennek volt köszönhető, hogy folyamatosan zárkóztak az orosházi kézilabdázók, sőt ki is egyenlítettek (44. perc 23-23). A hajrára a vezetést is megszerezték Papp László tanítványai, de még mindig nem dőlt el a két pont sorsa. Az utolsó hét percre a kapuba a fiatal Késmárki Kata érkezett, az ifjúsági csapat alapembere szépen helytállt a felnőttek között is, számos bravúrt bemutatott. ( 56. perc 29-29). Fél perccel a vége előtt Tóth Sára büntetőből egyenlített, végül a szegediek időntúli szabaddobása a sorfalon halt el. Az OXXO Energy Orosházi NKC bravúros pontszerzést hajtott végre az egyik bajnokaspiráns otthonában.

– A második félidőben mutatott játék, és védekezés hozta meg a sikert. Örülök annak, hogy ma azt az ONKC láttuk, amelyet mindig is szeretnénk. – nyilatkozta Papp László a club honlapján.

Forrás: http://www.onkc.hu/bravuros-pontszerzes-szegeden

Szerzőnk: Földesi Szandra

Nézze meg ezt is!

Almási Ferenc bronzérmes az EB-n

A 130 kilogrammos Almási Ferenc jobban bírta mint a román Hutuleac, és 3-1-re győzött. Június …

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.