2020. április 1. szerda
Likefestoon / Aktuális / Olvasd el – Veszíts el!

Olvasd el – Veszíts el!

Immáron tíz éve indult útjára a Veszíts el egy könyvet! játék, amelyet idén március 23 és 25 között, a Nagy könyvelhagyó hétvége keretében rendeznek meg. Az akcióhoz az orosházi Justh Zsigmond Városi Könyvtár is csatlakozott.

Veszítsd el, hogy más is elolvashassa! – Március 23-tól 25-ig ismét lesz nagy könyvelhagyó hétvége, ekkor ünnepeljük ugyanis a tizedik születésnapját a Veszíts el egy könyvet! játéknak. A cél idén sem változott: legyen egy hétvége, amikor sok-sok könyvszerető ember veszíti el egyszerre egy-egy kedves könyvét, hogy azt más megtalálhassa, elolvashassa, és később újra elveszíthesse. – olvasható a Justh Zsigmond Városi Könyvtár felhívásában.

A játék lényege az, hogy amennyiben az olvasókedvelőknek van otthon olyan könyvük, amelyet szívesen ajánlanának másoknak és a cél érdekében megválnának tőle, az akció honlapján regisztrálni kell, illetve az elhagyott könyvet – a tett helyszínén – le kell fotózni, feltölteni a facebook oldalára a könyv szerzőjének és címének megjelölésével. Ha valaki könyvet talál, van lehetősége jelezni azt a játék honlapján, ez esetben az elhagyó e-mailt is kap a szerencsés kimenetelű akcióról. A megtalálók később ugyancsak elveszíthetik a könyvet, amit valaki más megtalálhat, és azt jelezheti is a neten.

A könyvet érdemes olyan helyen elhagyni, ahol sok ember megfordul, legyen az például egy park padja, ablakpárkány, az iskola folyosóján, vagy bármilyen közösségi helyen.

A Justh Zsigmond Városi Könyvtár szervezett egy nyereményjátékot is az esemény köré. A könyvelhagyó napi játék fődíja egy több mint 10 ezer forint értékű könyvcsomag, illetve Orosháza-Gyopárosfürdő felajánlásaként a pályázók között vigaszdíjként kisorsolnak két darab, két fő részére szóló gyopárosi élményfürdő belépőt is. A nyereményjáték három napig tart, és a március 25-én éjfélig feltöltött képek tulajdonosai vesznek majd részt a sorsolásban. Egy személy csak egy fotóval pályázhat – olvasható a könyvtár kiírásában.

Hogyan veszíts el egy könyvet egy pillanat alatt?

  1. Keress a polcodon egy olyan könyvet, amit szívesen ajánlanál másoknak, de mégsem törik össze a szíved, ha elhagyod.
  2. Regisztráld a könyved a http://veszitsel.konyvtar.hu/ weboldalon, és ragaszd bele az így kapott elveszítési nyilatkozatot a könyv egyedi azonosítójával.
  3. Veszítsd el a könyved! A parkban egy padon, vagy kedvenc kocsmád pultján, vagy a suliban egy ablakpárkányon. Vagy bárhol, ahol sok ember megfordul.
  4. Ha szerencséd van, a könyvet olyasvalaki fogja megtalálni, aki nem csak, hogy elolvassa az elveszítési nyilatkozatot, de a http://veszitsel.konyvtar.hu/ oldalon jelzi is a megtalálást. Erről te e-mailt is fogsz kapni.
  5. A megtaláló később ugyancsak elveszítheti a könyvet, amit valaki más megtalálhat, és azt jelezheti is a neten.
  6. És így tovább, és így tovább.

További információ ide kattintva érhető el.

Fotó: illusztráció

Szerzőnk: Földesi Szandra

Nézze meg ezt is!

Almási Ferenc bronzérmes az EB-n

A 130 kilogrammos Almási Ferenc jobban bírta mint a román Hutuleac, és 3-1-re győzött. Június …

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.