2019. december 7. szombat
Likefestoon / Aktuális / OFKSE: Új erőnléti edző a csapatnál

OFKSE: Új erőnléti edző a csapatnál

Az Orosházi FKSE-Linamar csapata új erőnléti edzővel vágott neki a tavaszi felkészülésnek. Bubori Kornél Szegedről érkezett Orosházára. Arról, hogy a labdarúgás után hogy jött képbe a kézilabda, az orosházi klub honlapjának nyilatkozott.

– NB II-es labdarúgó voltál, az erőnléti edzői végzettséget is az MLSZ képzésén szerezted, a szakmai stáb tagjaként pedig a női utánpótlás labdarúgó-válogatottak munkáját segíted. Hogyan jött képbe a kézilabda?
– Kevesebben tudják, de fiatal koromban kézilabdáztam is. Onnan van rengeteg gyerekkori barátom, akik még jelen pillanatban is kézilabdáznak, úgyhogy a kötődésem folyamatosan megvolt a sportághoz. A szegedi női kézilabdában kezdtem el erőnléti edzőként dolgozni, ennek most már több mint másfél éve.

– Mi az alapvető különbség a labdarúgók és a kézilabdázók erőnléti felkészítése között?
– Nem lehet egy lapon említeni a kettőt, már csak ha abba belegondolunk, hogy fociban csak hármat lehet cserélni, kézilabdában pedig folyamatosan van rá lehetőség, a focipálya sokkal nagyobb, hosszabb távot futnak a sportolók, mint kézilabdában. A kézilabda egy intenzív sportág, sokkal magasabb pulzussal játsszák a mérkőzést a játékosok, sokkal több robbanékony irányváltás, felugrás van, mint labdarúgásban.

– Orosházi ténykedésed egy alapos felméréssel kezdődött. Mi a tapasztalat, milyen erőnléti állapotban van a csapat?
– Ezen a héten az én munkám valóban csak a felmérésekben merült ki, csak a mai napon, pénteken csináltunk egy általános edzést. Szerettem volna képet kapni arról, hogy áll a csapat mind egyénileg, mind csapatszinten, utána pedig mindenkinek egyénre szabottan már meg is terveztük a programját, amit jövő héten el is kezdünk mind állóképesség, mind erőfejlesztés szempontjából. Általánosságban átlagos állapotban van a csapat, ami abból a szempontból jó, hogy van hová fejlődnünk és a négy hét múlva következő rajtig látványos fejlődést fogunk tudni produkálni állóképességben és erőben egyaránt.

– Hogyan épül be az erőnléti munka a felkészülés folyamatába?
– A felkészülés során hetente háromszor fognak velem edzőteremben találkozni a srácok, amellett Botival összedolgozva a futóprogramjukat is összeírtam, úgyhogy azokat edzések végén meg fogják csinálni. Szezon közben kicsit változik majd a menetrend, akkor csak heti egyszer fogunk edzőteremben találkozni, egy alkalommal pedig Botival közösen fogok a csarnokban edzéseket tartani.

Fotó: DIGI Sport

Forrás: ofkse.hu

Szerzőnk: Földesi Szandra

Nézze meg ezt is!

Almási Ferenc bronzérmes az EB-n

A 130 kilogrammos Almási Ferenc jobban bírta mint a román Hutuleac, és 3-1-re győzött. Június …

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.