2020. január 24. péntek
Likefestoon / Aktuális / OFKSE: Pont nélkül zárják a tavaszt

OFKSE: Pont nélkül zárják a tavaszt

A hétvégi mérkőzésnek a váci csapat számára volt igazán nagy tétje, hiszen mindenképpen le kellett győzniük a már kiesett Orosházi FKSE-t, ami sikerült is. Bakó Botond legénysége így pont nélkül búcsúzik. 

Váci KSE – Orosházi FKSE-LINAMAR 26-19 (12-8)

K&H liga férfi bajnoki kézilabda-mérkőzés. Vác, 300 néző. V.: Oláh, Bonifert. Vác: Ulicsinyi – Ménfői 3, Törteli 3, Sakic, Koller 4 (1), Holpert 4, Davidovic 4. Cs.: Rózsavölgyi (kapus), Tyiskov 2, Grbavac 3, Baláz 2, Kecskeméti 1. Vezetőedző: Skaliczki László

Orosháza: Szabó L. – Pásztor M. 1, Ferenczi 4, Markoski, Morva 2, Knezevic 1, Németh L. 1. Cs.: Herjeczki (kapus), Balázs 5 (3), Stranigg 4, John, Braz, Antal, Mihály 1, Zvolenszki. Vezetőedző: Bakó Botond.
Kiállítások: 8, ill. 6 perc. Hétméteresek: 2/1, ill. 3/3.

Nos, a Skaliczki László edzette váciak motivációjával nem volt gond, az első pillanattól a kezükbe vették a mérkőzés irányítását, bő negyedóra elteltével már négy góllal is vezettek. A hazaiaknál elsősorban a jobb oldalon játszók – Törteli és Ménfői – jeleskedtek a gólszerzésben az addig három kiállítást is elszenvedő, az utóbbi hetekben hitehagyottan küzdő OFKSE ellen. A váciak semmit sem bíztak a véletlenre, mentek előre rendületlenül, a vendégek pedig minden igyekezetük ellenére nem bírták megnehezíteni az életükért küzdő házigazdák dolgát. A félidő második felében pályára lépő Stranigg János rögtön lőtt két gólt és ezzel a valamelyest szűkített a hátrányon.

A váci együttes folyamatosan nyomás alatt tartotta a vendégek kapuját (Fotó: Zsedényi Péter – OFKSE.hu)

A szünet után kezdett magára találni az Orosháza, nem adta fel, többször is megzavarta a hazaiakat és egy 3-0-s rohammal kettőre megközelítette vendéglátóját. Hiába jött meg azonban Ferenczi Botond lövőkedve is, a Koller–Holpert–Davidovic hármasnak mindig volt válasza. A váciak többször is újítani tudtak a hasztalan igyekvő zöld-sárga mezesek ellen, a hajrába ötgólos vezetéssel mentek bele, s előnyükön még növelni is tudtak. A jelek szerint mindez kevésnek bizonyult a bennmaradásuk szempontjából, mert a Gyöngyös – FTC meccs döntetlenre végződött, ami a váciak kiesését jelenti.

– Próbáltuk kihozni a maximumot a mérkőzésből, de szegény embert még az ág is húzza. Nagyon kevesen voltunk, köszönöm a játékosoknak az elvégzett munkát. – nyilatkozta Bakó Botond a csapat honlapján. 

Forrás: ofkse.hu

Fotó: Zsedényi Péter – OFKSE.hu

Szerzőnk: Földesi Szandra

Nézze meg ezt is!

Almási Ferenc bronzérmes az EB-n

A 130 kilogrammos Almási Ferenc jobban bírta mint a román Hutuleac, és 3-1-re győzött. Június …

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.