2018. április 19. csütörtök
Likefestoon / Aktuális / Nyomoznak a Végegyházán történtekkel kapcsolatban

Nyomoznak a Végegyházán történtekkel kapcsolatban

A Mezőkovácsházi Rendőrkapitányság vizsgálja, történt-e a gyülekezési joggal kapcsolatos szabálysértés a dél-békési településen a múlt hét csütörtöki közgyűlés után történtek során, melynek országos visszhangja volt. Ma este újabb közgyűlést tartanak Végegyházán.

Ahogyan arról korábban már olvashattak nálunk, lökdösődéssel és fenyegetőzéssel zárult Vajda Norbert jobbikos polgármester és a képviselő-testület több tagja közötti vita január 4-én Végegyházán a nyílt képviselő-testületi ülést követően. A közgyűlés után a polgármester egy feltüzelt, 40-50 fős tömeggel elindult képviselőtársai házához, ekkor alakult ki az országos visszhangot is kiváltó helyzet a községben. A Jobbik a saját kommunikációs csatornáin úgy nyilatkozott: a korrupcióval való leszámolás nem csak kampányszlogen; a képviselő-testület tagjai lincselésről, hangulatkeltésről és rettegésről beszéltek több országos tévécsatornának is.

Az eseményeket feljelentések követték. Vargáné Szombati Andrea, a Békés Megyei Rendőr-főkapitányság szóvivője hírportálunkat arról tájékoztatta, hogy a feljelentéseket követően bűncselekmények gyanúja miatt rendeltek el nyomozást, mely jelenleg is folyamatban van, azonban arról bővebb tájékoztatást a nyomozás ezen szakaszában nem adhatnak. Azt, hogy történt-e a gyülekezési joggal kapcsolatos szabálysértés, a Mezőkovácsházi Rendőrkapitányság vizsgálja.

Megkérdeztük Vajda Norbert polgármestert, az ügyben beidézték-e már rendőrségi kihallgatásra, válasz azonban lapzártáig nem érkezett szerkesztőségünkhöz. Ugyanezt a kérdést tettük fel dr. Szabó Ervinnek, Békés megye 4. számú választókerületének jobbikos elnöke, és László Attila Tibornak, a Végegyházi Jobbik elnökének, a Magyar Önvédelmi Mozgalom vezetőjének. Mindketten azt nyilatkozták a Likefestoonnak, egyelőre nem hallgatták ki őket a történtekkel kapcsolatban.

A végegyházi eset kapcsán megjelent hírekről a térség országgyűlési képviselőjének véleményét is kérdeztük korábban. Simonka György hétvégi nyilatkozatában úgy fogalmazott, megdöbbentő és elfogadhatatlan, ami Végegyházán történt, hozzátéve, „az a politikai szervezet, amelyik nőkkel és képviselők családtagjaival szemben félelemkeltő, uszító magatartást tanúsít, méltatlan bármilyen tisztség betöltésére.”

Szerzőnk: Kiss Anna

Nézze meg ezt is!

Tegyen javaslatot a traffipaxok helyszíneire vonatkozóan

Az Európai Közlekedésrendészeti Szervek Hálózata, a TISPOL kezdeményezéséhez csatlakozva a magyar Rendőrség 24 órás összeurópai …

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.