2018. május 22. kedd
Likefestoon / Aktuális / Nyitott templom éjszakája Pusztaföldváron

Nyitott templom éjszakája Pusztaföldváron

Gondolatok, mondatok, bölcseletek – amelyek újabb gondolatokat indítanak el bennünk. Idén is megrendezi a Nyitott templom éjszakája elnevezésű rendezvényt a pusztaföldvári Evangélikus Egyházközség.

Július 21-én este újra megnyílik a pusztaföldvári Evangélikus Templom kapuja.

18 órától Vidáman él, ugrál és szökdécsel címmel a Palinta Társulat zenés gyerekműsorát tekinthetik meg az érdeklődők a templom előtti területen. A Társulat először jár Pusztaföldváron, az óvodások és iskolások örömére egy órán keresztül zenés műsorral szórakoztatja a közönséget. Közben bemelegítő játékok folynak kicsiknek és nagyoknak egyaránt. A folytatásban asztfaltrajzolással várják a gyerekeket a templomkert előtt, mellyel egy időben interaktív keresztút kiállítás nyílik a gyülekezeti házban.

19 órakor igazi Zenés megnyitó veszi kezdetét, melyben a pusztaföldvári Búzavirág Népdalkör és Horváth Andrea is közreműködik énekével. Ezt követően egy békéscsabai plébániához tartozó, katolikus közösség, a Zenebarát Felebarátok zenélnek majd, akik Az új élet ünnepe című interaktív gitárzenés istentiszteletben is közreműködnek. Az igét Kondor Péter evangélikus esperes hirdeti.  21 órától Imádságösvény várja az érdeklődőket a kivilágított templomtoronyban.19601213_1432255210168428_2344177829996291785_n

Az istentisztelet után a békéscsabai Balassi Táncegyüttes tagjai kapják el a templomból kilépőket, akiknek köszönhetően népzenei táncház kerekedik a templom előtti tábortűznél.

De felelevenednek Luther Márton gondolatai is, amelyet Németh Gabriella tolmácsol, Sallay Gergely gitárkíséretével. Lesz filmvetítés, majd pedig napzáró áhítattal, gyertyafényes közös énekléssel és áldással zárják a közös élményekben gazdag programot.

A napsütésért, a barátainkért, egy pohár szörpért – a szervezők egész este várják a hálafalra, azokat a megjegyzéseket, hogy ki miért hálás az életben. Lesz babszavazás, és sok más apró meglepetés.

Hamarosan nyílnak a kapuk.

Földesi Szandra

Fotó: Evangélikus Egyházközség Pusztaföldvár

 

Szerzőnk: Földesi Szandra

Nézze meg ezt is!

Családbarát lett a Szülészet Nőgyógyászati Osztály

Családbarát Kórházi Osztály 2018 – áll a felirat az Orosházi Kórház 3. emeleti folyosóján. Ennél …

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.