2019. december 13. péntek
Likefestoon / Aktuális / Nyitott kapuk a dél-békési kultúrházakban is

Nyitott kapuk a dél-békési kultúrházakban is

Érdemes minél előbb elindulni, térségünkben még tartanak a programok.

Az elmúlt évek már bebizonyították, nagy érdeklődés övezi a kultúrházak által kínált programokat, szolgáltatásokat, tavaly a Kultúrházak éjjel-nappal című programsorozat keretében több mint százötvenezren kerestek fel ezerötszáz rendezvényt, hatszáznyolcvan helyszínen országszerte. Idén február 2. és 4. között hirdetik meg a közművelődési eseménysorozatot, hasonlóan népes érdeklődésre számítanak.

Térségünkben már elkezdődtek a programok, a Medgyesegyházi Művelődési Ház és Könyvtár szervezésében délelőtt az óvodások a Spárta Taekwon-do Klub műsorát láthatták, 13 órától kézműves foglalkozása, 14:30-tól animációs filmvetítés, míg 16.30-tól akció sci-fi film várta az érdeklődőket. A programok szombaton folytatódnak, lesz filmvetítés, táncmaraton és közös csocsózás is.

Aki még siet, a battonyai programokat elérheti! Battonyán szintén értékes programokat kínálnak ma délután a városlakóknak, akik 16 órától egy flashmobnak lehetnek szemtanúi, ennek témája őseink télbúcsúztatási szokásai. 17 órától a városban élő szerb nemzetiség mutatkozik be, első körben öltözéküket ismertetik meg a jelenlévőkkel, azt követően pedig a Suferini tánccsoport tagjai közreműködésével táncházat rendeznek, majd a gyermek citera csoport is pódiumra lép. A program ideje alatt kézműves foglalkozást is tartanak, farsangi álarcok készülnek. Korgó hassal senki sem távozik, hiszen farsangi fánkkal kínálnak meg mindenkit.

A rendezvények célja a közművelődési intézmények és szervezetek ismertségéért és elismertségéért tenni.

Szerzőnk: Földesi Szandra

Nézze meg ezt is!

Almási Ferenc bronzérmes az EB-n

A 130 kilogrammos Almási Ferenc jobban bírta mint a román Hutuleac, és 3-1-re győzött. Június …

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.