2018. január 17. szerda
Likefestoon / Aktuális / Nyílt nap a mentőállomásokon – Fókuszban az életmentés

Nyílt nap a mentőállomásokon – Fókuszban az életmentés

Orosházán és Tótkomlóson is várják ma az érdeklődőket. A program célja átadni mind azt a tudást, ami az azonnali újraélesztés megkezdéséhez, elvégzéséhez szükséges. A kezünk életet menthet!

Magyarországon évente több ezer ember veszíti életét hirtelen szívmegállás következtében, azonban sokuk megmenthető lenne az azonnali újraélesztéssel. A mai nap az Újraélesztés Nemzetközi Napja (European Restart a Hearth Day), melynek alkalmából országszerte programokat rendeznek, térségünkben például a hétvégén Csanádapácán és Nagyszénáson sajátíthatták el a legfőbb lépéseket az érdeklődők.

Az események sora azonban itt még nem ér véget, hiszen a Dél-alföldi régió megyéinek több mentőállomásán nyílik lehetőség az újraélesztés alapvető ismereteinek elsajátítására, az életmentő mozdulatok gyakorlására. A mai napon 10 és 16 óra között az Orosházi és a Tótkomlósi Mentőállomáson is nyílt napot tartanak, valamint a szabadnapos mentődolgozók az alapszintű újraélesztés világába kalauzolják a megjelenteket.

A kezdeményezés célja, hogy a laikusok készség szintű ismereteket szerezzenek az újraélesztés folyamatában, és megtapasztalják, hogy e tevékenység egyszerű, könnyen elsajátítható és néhány egyszerű lépés megtanulásával bárki életet menthet.

A programokon való részvétel ingyenes.

Fotó: archív fotó

Szerzőnk: Kiss Anna

Nézze meg ezt is!

Jelentkezőket várnak a szavazatszámláló bizottságokba

Várják a jelentkezéseket a helyi választási bizottságok az április 8-ai országgyűlési választás szavazatszámláló bizottságaiba. A …

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.