2019. december 13. péntek
Likefestoon / Aktuális / Nyílt nap – A Kodolányi életre nevel

Nyílt nap – A Kodolányi életre nevel

Turizmus-vendéglátás, szociális munka, közösségszervezés, televíziós műsorkészítő – Többek között ezek közül válogathatnak a Kodolányi János Főiskola orosházi képzése keretében. Nyílt napon mutatták be az intézményt és annak oktatását.

Ilyenkor, nagy dilemma előtt állnak a végzős fiatalok. Aki úgy dönt, hogy felsőoktatási intézménybe jelentkezik, jól dönt, hiszen a tudásba befektetni a legjobb döntés – Ezzel a mondattal nyitotta meg a szombati eseményt dr. Vízi László rektorhelyettes az iskola budapesti campusán. Az előadását az orosházi helyszínen jelenlévők internetes kapcsolat segítségével hallgathatták, láthatták.

– 25 év, 25 ezer diploma, határon túli hallgatókkal is. Folyamatosan bővítjük a képzéskínálatot és azon dolgozunk, hogy közvetlenül a munka világába készítsük fel a hallgatókat. Úgy véljük, intézményünk akkor sikeres, ha a hallgatóink sikeresek. Minőségi tudást kínálunk szakképzett, mester, illetve doktorizált oktatók által – emelte ki a rektorhelyettes.

Mint kiderült, Orosházán ösztöndíjas képzéseket kínálnak a diákoknak a helyi önkormányzattal való együttműködés eredményeként. Cél, a Békés megyei diákok helyben tartása.

Hat alapképzés közül választhatnak a jelentkezők nappali, levelező és távoktatás formájában. Azoknak sem kell aggóni, akiknek nincs meg a felvételihez szükséges 280 pontjuk, hiszen ha megvan legalább 240 pontjuk, akkor felvételi kérelmüket benyújthatják felsőoktatási szakképzésre.

Az orosházi campus igazgatója elmondta, ősztől megújult környezetben várják a hallgatókat, több százezer forintos felújítást végeznek. Cél, hogy a 21. század elvárásainak megfelelő környezetben tanulhassanak a diákok – tette hozzá dr. Malatyinszki Szilárd.

Legnépszerűbbnek a duális képzési lehetőség mutatkozott, melynek keretében a hallgató négy év alatt két diplomához juthat, tanulása mellett pedig két napot munkában tölt. Így rutint szerez a munka világában, sőt, akár a főiskola elvégzése után az adott munkáltatójánál is maradhat.

A tájékoztatók után a leendő diákok feltehették kérdéseiket az igazgatónak és a tanulmányi ügyekkel foglalkozó szakembereknek.

Fotó: Rajki Judit, forrása: OrosCafé.hu

Szerzőnk: Földesi Szandra

Nézze meg ezt is!

Almási Ferenc bronzérmes az EB-n

A 130 kilogrammos Almási Ferenc jobban bírta mint a román Hutuleac, és 3-1-re győzött. Június …

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.