2019. január 19. szombat
Likefestoon / Aktuális / Nyelvi labor és korszerűbb tornaterem a dombegyházi iskolában

Nyelvi labor és korszerűbb tornaterem a dombegyházi iskolában

Mint ahogy arról korábban már hírt adtunk 2020-ig mintegy másfél milliárd forintnyi uniós forrás érkezik a Tankerületbe, melynek köszönhetően hét dél-békési iskola is megújulhat. A dombegyházi Balsaráti Vitus János Általános Iskola is korszerűsödik, mind az épület, mind pedig az oktatás színvonalának tekintetében.

A közelmúltban Békéscsabán tartott sajtótájékoztatón jelentette be Bánki András, a Békéscsabai Tankerületi Központ vezetője, hogy a Központ májusban tizenhárom uniós forrásból megvalósuló infrastrukturális fejlesztésre irányuló projektre nyújtott be támogatási kérelmet, amely – a pozitív döntés értelmében – hét dél-békési iskola számára is meg újulást jelent. Az ”Intézmények tanulást segítő tereinek infrastrukturális fejlesztése” című felhívás keretében a dombegyházi Balsaráti Vitus János Általános Iskola új nyelvi laborral gazdagodik, illetve a tornatermét is modernizálják.

– Minden korszerűsítésnek, felújításnak nagy szerepe van az iskola szempontjából, mindig van mit szépíteni, építeni, modernizálni. Tornatermünket téli időszakban igen nehéz felfűteni. A pályázati forrásból hőszigetelés és kazáncsere valósul meg – nyilatkozta hírportálunknak Sztankovánszki Anna, az intézmény vezetője, akitől azt is megtudtuk, a tornatermet 1989-ben adták át.

A tornaterem korszerűsítésén túl a pályázati forrásból nyelvi labort is kap az iskola.

– Nyelvi laborral eddig egyáltalán nem rendelkezett intézményünk. A jövőben ez a korszerű nyelvtanulást, illetve a gyermekek tanórákra való felkészülését segíti majd elő – emelte ki az intézményvezető.

A diákok már nagyon várják, hogy birtokba vehessék a megújult tornatermet és megismerkedhessenek a nyelvi labor nyújtotta lehetőségekkel. A munkálatok hamarosan elkezdődnek.

Sztankovánszki Anna azt mondja, további pályázatok elbírálására várnak, egyik ilyen kérelmük az “Iskolaközpontú helyi együttműködések támogatása”, melyről a napokban született döntés. Ahogyan azt a héten már megírtuk, két dél-békési iskola nyert a pályázaton, egyik a dombegyházi intézmény, 75 millió forintot nyerte, melynek köszönhetően például sport- és hagyományőrző tevékenységek, természetjárás, faültetés, közösségi kert kialakítása, főzőklub, valamint egészségügyi és pénzügyi témájú előadás emelheti az iskola oktatásának színvonalát. A projekt célja, közösségi térré tenni az iskolát, illetve hozzájárulni a térség megtartó erejének növeléséhez.

Fotó forrása: www.balsarati.hu

Szerzőnk: Földesi Szandra

Nézze meg ezt is!

Almási Ferenc bronzérmes az EB-n

A 130 kilogrammos Almási Ferenc jobban bírta mint a román Hutuleac, és 3-1-re győzött. Június …

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.