2019. augusztus 22. csütörtök
Likefestoon / Aktuális / Nyáron jön a Digitális Jólét Alapcsomag

Nyáron jön a Digitális Jólét Alapcsomag

Nyártól válik elérhetővé a szolgáltatók kínálatában a Digitális Jólét Alapcsomag. A csomag célja segíteni, hálózathoz juttatni, akiknek eddig anyagi okok miatt nem volt lehetőségük arra, hogy internethasználók legyenek.

Nyártól elérhető a szolgáltatók kínálatában a Digitális Jólét Alapcsomag, amelynek legfőbb célja, hogy nethasználóvá válhasson az a 200-250 ezer ember, aki anyagi okok miatt nem kapcsolódott eddig a világhálóra – mondta Deutsch Tamás, a Digitális Jólét Programért felelős miniszterelnöki biztos sajtótájékoztatón.

A kutatások szerint másfél millió ember nem használ internetet, és 14 százalékuk anyagi okokkal magyarázza ezt. A leggyakoribb okként megjelölt kompetenciahiány leküzdésére már történtek kormányzati intézkedések – tette hozzá.

Mostantól nyújthatják be pályázatukat a szolgáltatók az állami tulajdonú védjegyre; gyors elbírálás után, ennek birtokában 45 napjuk van a társaságoknak, hogy felvegyék kínálatukba a legkedvezőbb ajánlatuknál legalább 15 százalékkal olcsóbb csomagot. A kormányzat ettől azt reméli, hogy sokakat kapcsol be úgy a digitális ökoszisztémába, hogy az igénybevétel kétszer egyéves periódusa után megfizethetővé válik számukra az internetszolgáltatás. – olvasható az MTI-n.

Január elsején a korábbi 27-ről 18 százalékra csökkent az internetszolgáltatás áfája, amit a javaslat szerint további öt százalékkal csökkentenének. Ez az intézkedés és a Digitális Jólét Alapcsomag bevezetése összességében legalább 35 százalékkal mérsékli az árakat.

A miniszterelnöki biztos a sajtótájékoztatón arról is beszámolt, hogy minden nagy és közepes szolgáltató közölte, napokon belül pályázik a programba belépésre, többek pedig azt a szándékukat is jelezték, hogy a legkisebbet meghaladó mértékű kedvezményt adnak ezen csomagot választó ügyfeleiknek.

Az választhatja az opciót, akár mobil-, akár vezetékes szolgáltatásra, akinek vagy közeli hozzátartozójának nevén vagy lakhelyén a megelőző egy évben nem volt ilyen szerződés; mobilinternetnél negyedik generációs hálózatot elérő, legalább 500 megabájtos csomag az alap, vezetékes szolgáltatásnál pedig forgalmi korlát nélküli, négy megabájtos névleges vagy egy megabájtos garantált letöltési sebesség az elvárás.

Földesi Szandra

Fotó: illusztráció

Szerzőnk: Földesi Szandra

Nézze meg ezt is!

Almási Ferenc bronzérmes az EB-n

A 130 kilogrammos Almási Ferenc jobban bírta mint a román Hutuleac, és 3-1-re győzött. Június …

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.