2018. október 22. hétfő
Likefestoon / Aktuális / Nyáron is aktívak a dél-békési véradók

Nyáron is aktívak a dél-békési véradók

Két rendezvényen mintegy hatvanan segítettek embertársaikon a térségben élők, hiszen jól tudják, a vérkészlet biztosítására nyáron is szükség van ahhoz, hogy a baleseti sérülteket, betegeteket elláthassák az egészségügyi intézmények. Ők már fürdőbelépőkben is részesültek, sőt, a Vöröskereszt nyereményjátékára is beregisztrálhattak. Legközelebb Mezőhegyesen lehet csatlakozni a nemes cselekedethez.

Júliusban a tervezett véradásokon túl két rendkívüli alkalommal is kiszállásos véradást rendeztek a Magyar Vöröskereszt Mezőkovácsházi területi szervezetének önkéntesei. Mindkétszer Mezőkovácsháza adott otthont a jótékony akciónak, először a Békés Megyei Polgárőr Nap keretében, majd hat nappal később a Humanitárius Települések Véradó Napján.

A területi szervezet vezetőjétől megtudtuk, a programok keretében mintegy nyolcvanan jelentkeztek, hogy feltöltsenek másokat, közülük öten új véradóként csatlakoztak a nemes cselekedethez. A megjelentek közül hatvannégyen tudtak végül segítő kezet nyújtani, többen betegség miatt nem vehettek részt, míg mások azért nem adhattak vért, mert nem telt le a két véradás közötti 56 nap.

Ebben a hónapban még egyszer lesz lehetőség a segítségnyújtásra a Mezőkovácsházi Járásban, mégpedig július 31-én a mezőhegyesi József Attila Művelődési Központban (Béke park 1.) 8 és 11 óra között. Merényiné Szentmiklósi Etelka azt mondja, a nyári szabadságolások, mezőgazdasági munkák miatt a vérkészlet erősen megcsappant, azonban a balesetek és a sürgősségi helyzetek nem igazodnak ehhez, hiszen az év minden napján szükség van vérre. Arra kérik térségünk lakóit, hogy tegyenek a megfelelő mennyiségű vérkészlet biztosításáért.

– Amennyiben egészségi állapotuk, idejük engedi, szíveskedjen eljönni a véradásra, hogy minden rászoruló számára biztosítva legyen az életmentő, pótolhatatlan vér – emelte ki.

A segítőknek jutalom is jár, minden segítő kezet nyújtó fürdőbelépőt kap Gyopárosfürdőre, és a mórahalmi Szent Erzsébet Gyógyfürdőbe. Sőt, az országos segélyszervezet kezdeményezésének keretében a véradók kódot kapnak, melynek a http://www.veradas.hu/nyar oldalra történő feltöltésével értékes heti és havi nyereményeket kaphatnak, de akár az IBUSZ jóvoltából egy egyhetes, kétszemélyes tengerparti utazásnak is részesei lehetnek.

Kiss Anna

Fotó: illusztráció

Szerzőnk: Földesi Szandra

Nézze meg ezt is!

Almási Ferenc bronzérmes az EB-n

A 130 kilogrammos Almási Ferenc jobban bírta mint a román Hutuleac, és 3-1-re győzött. Június …

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.