2018. május 22. kedd
Likefestoon / Aktuális / Nyári feltöltődés? Tölts fel másokat is

Nyári feltöltődés? Tölts fel másokat is

Ezzel a címmel indította útjára országos véradókampányát a Magyar Vöröskereszt, a hétvégén térségünkben is lehetőség nyílik csatlakozni a kezdeményezéshez. A véradókat fürdőbelépőkkel és értékes nyereményekkel várják Dél-Békésben.

A nyári időszakban – a szabadságolások, a tanítási szünet és a már szinte állandósuló hőség miatt – országos szinten 20-30%-kal kevesebben adnak vért, mint az év más részében, ezért országos kampányt indított útjára a Vöröskereszt „Nyári feltöltődés? Tölts fel másokat is! Adj vért!” címmel. Ennek lényege, hogy mindenki, aki nyár végéig karját nyújtja beteg embertársaiért, kódot kap, melynek a www.veradas.hu/nyar értékes heti és havi nyereményeket kaphat, de akár az IBUSZ jóvoltából egy egyhetes, kétszemélyes tengerparti utazásnak is részese lehet.

Térségünkben a vakáció alatt is aktívak a véradók, hiszen jól tudják, vérre mindig, így nyáron is szükség van a műtétekhez, baleseti sérülésekhez, valamint a vérkészítményekre, transzfúzióra szoruló betegek kezeléséhez. A Mezőkovácsházi Területi Szervezet vezetőjétől megtudtuk, júliusban három helyszínen várják a véradókat, holnap például Mezőkovácsházán a XVII. Békés Megyei Polgárőr Napon 11 és 15 óra között, helyszínül a Településgazdálkodási Kft. (Alkotmány u. 62.) szolgál. Minden résztvevő fürdőbelépőt kap Gyopárosfürdőre, valamint a helyi Borostyán Camping és Strandfürdőbe, lényeg, hogy a személyi igazolványát (útlevelét vagy jogosítványát), lakcím és TAJ-kártyáját senki se felejtse otthon.

A hónap további részében:

Július 21-én (pénteken) 8 és 12 óra között a Kalocsa Róza Művelődési Központban lesz kiszállásos véradás, mellyel a betegek gyógyításán túl a Humanitárius Településeket kívánják fókuszba állítani. Merényi Szentmiklósi Etelka azt mondja, a nap célja, hogy a betegek gyógyulása érdekében, a több mint harminc Humanitárius Település összefogásával, az országban egy időben minél több donor, és első sorban leendő véradó vegyen részt a nemes tevékenységben.

Július 31-én Mezőhegyesen, a József Attila Általános Művelődési Központban tartanak véradást 8-tól 11 óráig.

Kiss Anna

Szerzőnk: Kiss Anna

Nézze meg ezt is!

Családbarát lett a Szülészet Nőgyógyászati Osztály

Családbarát Kórházi Osztály 2018 – áll a felirat az Orosházi Kórház 3. emeleti folyosóján. Ennél …

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.