2018. május 22. kedd
Likefestoon / Aktuális / Nők 40: egyre többen élnek vele

Nők 40: egyre többen élnek vele

A program a nők kettős helytállásának elismeréséül szolgál, de hozzájárul a gyermeknevelés elősegítéséhez is. Egyre nagyobb népszerűségnek örvend a kormány 2011-ben bevezetett intézkedése.

Már kétszázezren vették igénybe a Nők 40 kedvezményt, amely 40 év munkaviszony után, a nyugdíjkorhatár elérése előtt is lehetővé teszi a nők nyugdíjba vonulását – Emberi Erőforrások Minisztériumának család-, ifjúság- és nemzetközi ügyekért felelős államtitkára hozzátéve, a program elsősorban családpolitikai és nem nyugdíjpolitikai intézkedés.

Novák Katalin a napokban tartott sajtótájékoztatóján elmondta, a program által szeretnék elismerni a nők kettős helytállását – a munkaerőpiacon és a családokban –, valamint lehetővé tenni, hogy segítsenek a gyerekek nevelésében, hiszen az érintettek körülbelül négy és fél évvel korábban tudnak nyugdíjba menni.

A 2011-ben bevezetett lehetőség egyre nagyobb érdekeltségnek és népszerűségnek örvend, nem kell más hozzá, mint a 40 év jogosultsági időből legalább 32 évet munkajövedelem utáni járulékfizetéssel igazolni. Az államtitkár elmondása szerint legfeljebb nyolc évet lehet gyermeknevelési időként beszámítani, függetlenül a gyermekek számától.

Kiss Anna

Fotó: Botár Gergely, fokormany.hu

Szerzőnk: Kiss Anna

Nézze meg ezt is!

Családbarát lett a Szülészet Nőgyógyászati Osztály

Családbarát Kórházi Osztály 2018 – áll a felirat az Orosházi Kórház 3. emeleti folyosóján. Ennél …

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.