2018. szeptember 22. szombat
Likefestoon / Aktuális / Nézz fel és lásd a múltat! – Négy évszak

Nézz fel és lásd a múltat! – Négy évszak

Különleges pillanatokat bemutató fotókiállítás nyílik Mezőhegyes Művelődési Központjában vasárnap délután. Szabó Ákos fotóin ezúttal a négy évszak legszebb pillanatai tükröződnek majd vissza, a végtelen univerzumot pedig Havasi Csaba fotósorozatán keresztül ismerhetjük meg.

Szabó Ákos immáron 11 éve állít tárlatot alkotásaiból. A tavalyi jubileumi kiállítás után, melyen a Prima díjas DUMA’Színházról és Ficsor Zoltán szentetornyai cukrászmester alkotásairól láthattunk fotósorozatot, most a négy évszak különleges pillanatai kerülnek középpontba.

Ákos mellett egy orosházi fotós, Havasi Csaba alkotásaival is megismerkedhet a közönség.

– Nézz fel és lásd a múltat! –Érdekes cím, pontosan mit szeretnél vele sugallni?

– Sokat gondolkodtam a címen. Végül azért döntöttem a Nézz fel az égre és lásd a múltat! mellett, mert ezzel szeretném érzékeltetni a közönséggel, hogy milyen hihetetlen méretű az univerzum. A fotóimon a Földhöz legközelebb eső égitesttől, a Holdtól, amely fénysebességben mérve 1,3 másodpercre van tőlünk, egészen a 23,7 millió fényévre lévő „M106” Galaxisig bezárólag láthatunk fotókat. – nyilatkozta hírportálunknak a művész, akinek összesen 10 alkotásával ismerkedhetnek meg az érdeklődők.

– A fotókon a Hold, a Nap, a Gömbhalmaz, a Nyílthalmaz, Ködök, és Galaxisok is láthatók. Ákos fotóihoz remekül kapcsolódnak, a két téma kiválóan kiegészíti egymást, hiszen mindkettő a természet szépségét, az idő múlását mutatja be. – tette hozzá.

– Hogyan jött ez a vonal, mikor és miért kezdtél el az égbolt fotózásával foglalkozni?

– Az első távcsövemet 2009-ben vásároltam. Akkor még nem tudtam, hogy ennyire magával fog ragadni a csillagos ég látványa. 2010-ben vásároltam ez első olyan távcsövet, ami alkalmas volt a csillagok, és mély-ég fotók készítésére. Az első fotók után, már nem volt kérdés, ha módom van rá fotóznom kell az éjszakai égboltot.

A tárlak megnyitója vasárnap 16 órakor kezdődik a mezőhegyesi Művelődési Központban. A megnyitón fellépnek a Prima díjas DUMA’Színház művészei.

Fotók: Havasi Csaba

Szerzőnk: Földesi Szandra

Nézze meg ezt is!

Almási Ferenc bronzérmes az EB-n

A 130 kilogrammos Almási Ferenc jobban bírta mint a román Hutuleac, és 3-1-re győzött. Június …

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.