2018. január 17. szerda
Likefestoon / Aktuális / Nemzetközi együttműködés a biztonság erősítéséért

Nemzetközi együttműködés a biztonság erősítéséért

A közös járőrszolgálat és közlekedésrendészeti ellenőrzések tapasztalatait értékelték a romániai Arad megye és Békés megye rendőri vezetői Békéscsabán.

A Békés Megyei Rendőr-főkapitányságon október 24-én munkamegbeszélésen fogadta dr. Polyák Zsolt r. dandártábornok, rendőrségi főtanácsos, megyei rendőrfőkapitány Tamas Ioan Marcu rendőrségi főbiztost, az Arad Megyei Rendőr-főfelügyelőség vezetőjét és helyettesét. Az értekezleten részt vett a Békés Megyei Rendőr-főkapitányság rendészeti és bűnügyi rendőrfőkapitány-helyettese, valamint az Arad Megyei Rendőr-főfelügyelőség közrendvédelmi osztályvezetője is. A megbeszélés napirendjén szerepelt a nyári turisztikai idényre szervezett közös járőrszolgálat, valamint a magyar–román fokozott közlekedésrendészeti ellenőrzések tapasztalatainak értékelése. Emellett szó esett az aktuális illegális migrációs helyzetről, valamint az azzal kapcsolatos rendőri feladatokról.

A tanácskozás résztvevői tartalmasnak, hasznosnak értékelték a kétoldalú együttműködést. Az értekezleten a jövőre vonatkozóan meghatározták a főbb feladatokat és a közbiztonság erősítését szolgáló közös járőrszolgálat alapvető szempontjait, céljait.

Fotó: Békés Megyei Rendőr-főkapitányság

Szerzőnk: Földesi Szandra

Nézze meg ezt is!

Jelentkezőket várnak a szavazatszámláló bizottságokba

Várják a jelentkezéseket a helyi választási bizottságok az április 8-ai országgyűlési választás szavazatszámláló bizottságaiba. A …

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.