2020. április 4. szombat
Likefestoon / Aktuális / Nemzetiségek Napja a Schénerben

Nemzetiségek Napja a Schénerben

A medgyesegyházi Schéner Mihály Általános Iskola az EFOP-1.2.1-16-2016-00212 számú, a Társadalmi szerepvállalás erősítése a Medgyesegyházi Nebulókért Alapítvány által elnevezésű projektjének részeként a Kitelepítettek Napja alkalmából tartott egész napos rendezvényt.

A program a Schéner Mihály Általános Iskolában kezdődött, ahol Vermes Rita intézményvezető asszony és dr. Nagy Béla György polgármester úr megemlékező szavai után megkoszorúzták a a tavaly ültetett emlékfát. Ezután az általános iskola tanulói projektnap keretében különböző feladatokon keresztül ismerkedtek az 1947-es eseményekkel és Gúta városával.

A 8.b osztályosok az Ezer Gyerek Egyesület Testvérvárosok találkozója programjának részeként beszélgetésen vettek részt, melynek témája a mai Európa volt.

A nap további programjaként az alsó tagozatosok képkiegészítéses rajzversenyen vettek részt, melynek eredményhirdetése is megtörtént.

Az iskolások számára a medgyesegyházi Csöröge csoport tagjai egy cseh eredetű finomságot, tarkedlit sütöttek. Majd filmvetítés következet, majd pedig az iskola tanulói részt vettek a városi ünnepségen, ahol a műsor mellett ünnepi beszédek is elhangzottak.

A nap végén az irodalomkedvelőknek részt vehettek dr. Bagyinszky Marianna Emlékezésül… című könyvének bemutatóján.

Fotó: Schéner Mihály Általános Iskola 

Szerzőnk: Földesi Szandra

Nézze meg ezt is!

Almási Ferenc bronzérmes az EB-n

A 130 kilogrammos Almási Ferenc jobban bírta mint a román Hutuleac, és 3-1-re győzött. Június …

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.