2020. február 24. hétfő
Likefestoon / Aktuális / Nemzeti lett a Békés megyei válogatottból

Nemzeti lett a Békés megyei válogatottból

A Békés Megyei Culinary Team olimpiára készülő csapata felkérést kapott, hogy Nemzeti Válogatottként képviselje hazánkat októberben az Erfuthi Szakácsolimpián. A Békés megyei mesterszakácsok és a csapa tagjaként dolgozó cukrászmester már hónapok óta készül a közelgő megmérettetésre, bár az új kihívásról csak nemrég értesültek. A felkérésről Ambrus György csapatkapitány, a gasztronómiai szövetség alelöke nyilatkozott szerkesztőségünknek. – Rendkívül nagy megtiszteltetés a Békés megyei szakembereknek, hogy a Magyar Nemzeti Gasztronómiai Szövetség bizalmat szavazott nekünk. Úgy vélem, ezt sokéves munkánkkal értük el. Hiszen eddig is mindig elismerően nyilatkoztak a szövetségben a szervezettségünkről, felkészültségünkről, s az elmúlt években elnyert olimpiai érmek is az eredményességünket támasztják alá. Ugyanakkor komolyan elgondolkoztunk azon, hogy fel tudjuk-e vállalni a nemzeti jelzővel járó felelősséget, hiszen a melegkonyhai ételek elkészítése plusz feladatot jelent számunkra. Csapattársaim együtt végül úgy döntöttünk, hogy megpróbálunk megfelelni az elvárásoknak.

A felkéréstől függetlenül a csapat, mint régiós válogatott megméreti magát a hidegkonyhai kategóriában, de mint nemzeti válogatott – kiegészülve a nemzeti szövetség által delegált tagokkal – melegkonyhai ételekkel is a zsűri elé áll. Az indulás előtti főpróbát szeptember 26-án tartják Békéscsabán.

A Békés Megyei Culinary Team olimpiai indulói: Ambrus György, Tímár András, Horváth Ferenc, Tímár Albin, Toókos Ferenc, Nyári János, Szabó János, Tímár Attila, Szilágyi Gábor, Doktor Zoltán.

Szerzőnk: Szerkeszto

Nézze meg ezt is!

Almási Ferenc bronzérmes az EB-n

A 130 kilogrammos Almási Ferenc jobban bírta mint a román Hutuleac, és 3-1-re győzött. Június …

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.