2018. május 24. csütörtök
Likefestoon / Aktuális / Négy határsértőt fogtak Magyarbánhegyesen

Négy határsértőt fogtak Magyarbánhegyesen

Embercsempészéssel gyanúsítható szerb férfit fogtak el a rendőrök Békés megyében. A külföldiek, akik az autójában utaztak, nem tudják hitelt érdemlően igazolni, hogy jogszerűen tartózkodnak Magyarországon.

Békés megyében, Magyarbánhegyes közelében 2017. december 1-jén, 21 óra 30 perc körül a rendőrök leállítottak egy személygépkocsit. A járművet egy szerb állampolgárságú férfi vezette, akinek négy utasa volt. Az utasok közül egy férfi afgán, három férfi pedig török állampolgárnak vallotta magát. Személyazonosságukat és azt, hogy jogszerűen tartózkodnak Magyarországon, nem tudják hitelt érdemlően igazolni. A rendőrök őket, és a személygépkocsi embercsempészéssel gyanúsítható vezetőjét előállították a Battonya Határrendészeti Kirendeltségre. – tudtuk meg a  Békés Megyei Rendőr-főkapitányság sajtóreferensének tájékoztatásából. 

A Békés Megyei Rendőr-főkapitányság Felderítő Osztálya D. Gorant embercsempészés bűntett elkövetésének megalapozott gyanúja miatt bűnügyi őrizetbe vette. A vele utazó külföldiek egyike sem tudta hitelt érdemlően igazolni a személyazonosságát és azt, hogy jogszerűen tartózkodik Magyarországon. Őket a rendőrök a Battonya Határrendészeti Kirendeltségen meghallgatták, majd a hatályos visszafogadási egyezmény alapján 2017. december 2-án, 10 óra 15 perckor átadták a román hatóság képviselőinek.

Szerzőnk: Földesi Szandra

Nézze meg ezt is!

Bűnmegelőzési témájú fórumok Dél-Békésben

Békés megyében Medgyesbodzáson, Mezőhegyesen és Végegyházán is bűnmegelőzési témájú előadással, tanácsadással várják az érdeklődőket a …

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.