2018. július 18. szerda
Likefestoon / Aktuális / Négy esethez riasztották az orosházi tűzoltókat

Négy esethez riasztották az orosházi tűzoltókat

Garázstűz, omlásveszélyes épület és két kéménytűz is nehezítette a lánglovagok dolgát a keddi napon térségünkben.

Kedd délután 16 óra környékén Nagyszénásról egy égő garázshoz érkezett az első riasztás. A Károlyi Mihály utcai lakóház kazánházának szomszédságában lévő melléképület, az ott tárolt anyagoktól gyulladt ki. A tulajdonos még az egység kiérkezése előtt eloltotta a tüzet. Személyi sérülés nem történt.

Rögtön ezután Orosházára kellett sietniük, ahol a Nagyatádi Szabó István utcában, egy omladozó ház plafonja szakadt be több helyen. Az épület lakhatatlanná vált, így lakosságvédelmi intézkedésre is szükség volt. A benne lakó férfit hajléktalanszállón helyezték el.

Innen a Vereckei utcába indultak, ahol egy lakóház kéménye volt felelős a tűzért. A tulajdonos, hazaérkezése után begyújtott a kazánba, ami elkezdett szikrázni, füstölni. A riasztás időben érkezett, így sérülés nem történt. A kémény dugult el, ezért nem tudott a füst távozni rajta.

Este fél 9 után a Horváth Pap utcából érkezett az újabb hívás. A bejelentők arra lettek figyelmesek, hogy a nappalijukban lévő kandallóból a szobába szökött vissza a füst. A kiérkező tűzoltóknak meg kellett bontani a kéményt, ami el volt dugulva, és a benne lévő kátrány kapott lángra. Hogy megakadályozzák az újabb problémát, a kéményt kitakarították.

Juhász Ádám

Fotó: illusztráció

Szerzőnk: Szerkeszto

Nézze meg ezt is!

Almási Ferenc bronzérmes az EB-n

A 130 kilogrammos Almási Ferenc jobban bírta mint a román Hutuleac, és 3-1-re győzött. Június …

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.