2020. január 28. kedd
Likefestoon / Aktuális / Naperőmű-park épülhet Mezőhegyesen

Naperőmű-park épülhet Mezőhegyesen

A fővárosi székhelyű Eogen Tanácsadó Kft. azzal a tervvel kereste fel Mezőhegyes Város Önkormányzatát, miszerint egy 500 kilowattos naperőmű-parkot létesítene a településen. A cseh Eogen befektetői csoporthoz tartozó cég helyválasztása nem véletlen, hiszen hazánkban köztudottan a Dél-Alföldön a legmagasabb a napsütéses órák száma. Igaz, a cég nem csupán Békés megyében próbálkozik a beruházás alapjainak megteremtésével, Csongrádon már az év első felében megkezdődtek a megfelelő terület kiválasztására irányuló tárgyalások.

A zöldenergia-termelése, -hasznosítása hazánkban még gyerekcipőben jár. Ugyanakkor a beruházáshoz jelentős uniós források állnak rendelkezésre, s a megújuló erőforrásból előállított villamos energiát a nagyelosztóknak értékesíteni lehetne. Ennek részleteit a zöldenergia termelését és felhasználását is szabályozó villamosenergia-törvény részletesen meghatározza.

A fejlesztési terveket a mezőhegyesi képviselők az önkormányzati tulajdonú 2 hektáros terület bérbeadásával és mint a telek tulajdonosai, a beruházáshoz való hozzájárulással támogatják a szeptember elején meghozott testületi döntés szerint.

Szerzőnk: Szerkeszto

Nézze meg ezt is!

Almási Ferenc bronzérmes az EB-n

A 130 kilogrammos Almási Ferenc jobban bírta mint a román Hutuleac, és 3-1-re győzött. Június …

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.