2018. december 16. vasárnap
Likefestoon / Aktuális / Napelemre pályáznak Nagybánhegyesen

Napelemre pályáznak Nagybánhegyesen

Tegnap tartotta soron következő ülését a nagybánhegyesi képviselőtestület. A grémium legfontosabb napirendi pontként az elektromos áramellátás napelemekkel történő megoldását jelölte meg.

Június 19-én ült össze Nagybánhegyes képviselőtestülete. Az ülés kezdetén a grémium meghallgatta a Bánvíz Kft múlt évről szóló beszámolóját. Elhangzott, a fürdőnek 2013-ban mintegy 20000 látogatója volt. Bár a vendégéjszakák száma némileg csökkent, azt a kedvezőtlen időjárásnak tudja be a Kft. A beszámolót a testület elfogadta.

Nagybánhegyes jegyzője Tímár Istvánné a gyermekjóléti segélyezés formáiról tartott beszámolót, melyet a grémium szintén elfogadott.

Döntés született arról, hogy a temető és hulladékgazdálkodási szolgáltatás továbbra is annál az orosházi vállalatnál marad, amely a korábbi években is megoldotta ezek üzemeltetését. A testület úgy határozott, hogy az Orosházi Hulladékgazdálkodási Nonprofit Kft-ben üzletrészt vásárol.

Szintén napirenden volt az iskola tetőszerkezetének javítása, mellyel kapcsolatban a megfelelő pályázati lehetőségre várnak.

Legfontosabb napirendi pontként a főbb intézmények napelemmel való felszerelését tárgyalta a testület. Ezzel az elektromos áramellátást szeretnék biztosítani. Az ehhez szükséges KEOP-os pályázat a jövő hónap közepén nyílik meg. A grémium úgy határozott, megcélozzák ezt a pályázati lehetőséget.

Az ülésen a testület minden napirendi pontot elfogadott.

Kiss Réka

Jancsó-Ottópolgármesteri hivatal

Szerzőnk: Szerkeszto

Nézze meg ezt is!

Almási Ferenc bronzérmes az EB-n

A 130 kilogrammos Almási Ferenc jobban bírta mint a román Hutuleac, és 3-1-re győzött. Június …

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.