2018. július 18. szerda
Likefestoon / Aktuális / Múzeumok éjszakáján Dél-Békésben

Múzeumok éjszakáján Dél-Békésben

Az országos rendezvénysorozathoz további települések csatlakoztak térségünkben. Orosháza mellett Tótkomlóson és Battonyán is készülnek a szervezők különleges programokkal a hétvégén.

Országos szinten több mint kétezer program közül lehet választani a négyszázat is meghaladó intézmény kínálatából. A 13 esztendeje elindult országos múzeumi program célja a tanítva szórakozás és a szórakozva tanítás.

Dél-békésben is színes programkavalkáddal várnak mindenkit június 25-én. Battonyán lesz lehetőség a helyi vadásztársaság közreműködésével autós túrán részt venni. A kulturális programsort zenés és irodalmi összeállítás, valamint egy mozifilm vetítés is színesíti Molnár-C. Pál életéről, melynek helyszínéül a róla elnevezett emlékház szolgál. Lesz továbbá „Kreatív kuckó”, ahol apró színes ajándékokat lehet készíteni, továbbá Szent Iván napi koszorúk készítésére is biztosítanak lehetőséget. Az esti tűzugrás sem maradhat el. A Fodor Manó Helytörténeti Egyesület éjszakai tárlatvezetésre, fotókiállításra és filmvetítésre várja az érdeklődőket. Az esemény plakátja ide kattintva érhető el.

Tótkomlóson szombaton este kinyitják kapuikat a néprajzi gyűjtemények. Látogatható lesz a Szlovák Tájház, a Szlovák Néprajzi Ház, a Szlovák Néprajzi Gyűjtemény, a Tanyamúzeum és az Evangélikus templom. Toronyzenével emelik a hangulatot a Tótkomlósi Alapfokú Művészeti Iskola növendékei. Az esti programot tarkítja játszóház, koncert, filmvetítés, tűzgyújtás és tűztánc. A rendezvény ideje alatt helyi kézművesek tartanak bemutatót. Lesz kukoricapattogtatás és kürtőskalács sütés, valamint éjszakai fürdőzés is. A tótkomlósi plakát itt érhető el.

Az orosházi programkínálatról egy korábbi cikkünkben olvashatnak ide kattintva.

Betkó Tamás Dávid

Fotó forrása: muzej.hu

Szerzőnk: Szerkeszto

Nézze meg ezt is!

Almási Ferenc bronzérmes az EB-n

A 130 kilogrammos Almási Ferenc jobban bírta mint a román Hutuleac, és 3-1-re győzött. Június …

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.