2018. december 19. szerda
Likefestoon / Aktuális / Munkahelyteremtés új beruházással

Munkahelyteremtés új beruházással

Hagyományőrzés, munkahelyteremtés, a helyi értékek védelme, és a településkép javítása. Ezeket célozza meg Kaszaper új beruházása, melyet a napokban adtak át ünnepélyes keretek között. Akár száz kaszaperinek biztosíthat megélhetést a gyógynövény-szárító.

Március 11-én átadták Kaszaperen a 13,5 millió forint állami támogatásból és 5 millió forint saját erő felhasználásával létrehozott Calendula gyógynövény-szárítót, mely munkalehetőséget nyújt a községben élőknek, javítja a település arculatát, és megőrzi a hagyományokat. A beruházás több lépcsőben valósult meg: az önkormányzat romos házakat vásárolt, melyek közül kettőt lebontatott, a szárítóhoz használható épületeket pedig a pályázati támogatás segítségével felújította. Csürhés István polgármester tájékoztatása szerint az új üzem teljes kapacitású működésével nyolc fő számára létesült munkahely, de a gyógynövények gyűjtése, nevelése, és a szárítható zöldségek termesztése akár száz kaszaperi számára biztosíthat megélhetést.

– Célunk, hogy minden évben, az 1848-as forradalom és szabadságharc megünneplésekor átadunk egy értékteremtő beruházást Kaszaperen. Az ideit hosszú előkészítő munka, tervezés és kivitelezés előzte meg, de településünk élen jár az ilyen típusú fejlesztésekben – nyilatkozta a Likefestoonnak Csürhés István.

6852_574413022721827_5756672759226458370_nAz új épültet Béni Attila, a Mezőkovácsházai Járási Hivatal vezetője adta át, aki köszöntőbeszédében elmondta, a kaszaperi beruházás egyik állomása annak a komplex fejlesztési, felzárkóztató programnak, mellyel jövőképet szeretnének építeni a térségben élő fiataloknak, nemcsak Kaszaperen, hanem egész Dél-Békésben.

Kiss Anna

Fotók forrása: Kaszaper Önkormányzata

Szerzőnk: Földesi Szandra

Nézze meg ezt is!

Almási Ferenc bronzérmes az EB-n

A 130 kilogrammos Almási Ferenc jobban bírta mint a román Hutuleac, és 3-1-re győzött. Június …

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.