2020. január 26. vasárnap
Likefestoon / Aktuális / MűKedvelő foglalkozás a Justhban

MűKedvelő foglalkozás a Justhban

Biblioterápiás foglalkozásra várják az érdeklődőket március 21-én, szombaton az orosházi Justh Zsigmond Városi Könyvtárban. A nyílt találkozón az új látogatókat is szívesen látják.

Tavaly szeptemberben indult a MűKedvelő elnevezésű biblioterápiás foglalkozás Orosházán. Havi rendszerességgel tartják meg találkozóikat minden hónap harmadik szombatján, 15 órától a Gyermekkönyvtárban.

Petrovszki Mária, a könyvtár biblioterapeutája elmondta, a legutóbbi foglalkozáson Kosztolányi Dezső Fürdés című novelláját helyezték a középpontba. A művel kapcsolatban a sorsról, a véletlenekről beszélgettek és arról, hogy ki mennyire hisz ezekben. A leginkább vitát kiváltó személy az apa figurája volt, a novella kulcsszereplője, aki egy olyan negatív mintát vitt tovább, melyet gyermekkorában tapasztalt. A foglalkozáson résztvevők megvitatták, mennyire a mi felelősségünk, hogy ne örökítsük tovább az általunk megtapasztalt, eltanult negatív mintákat.

A foglalkozások körülbelül 18 fővel zajlanak, vegyes korosztályban, férfi és női érdeklődőkkel egyaránt, ám leginkább a fiatal felnőttek korcsoportja dominál. A csoportba új látogatókat is szívesen várnak, gyakran hozzák magukkal az ismerőseiket is azok, akik már jártak a foglalkozáson. Éppen ezért a találkozók egymásra is épülnek ugyan, de önmagukban is látogathatók.

10608376_990779464283640_248931936054439107_o– Ez az a foglalkozás, ahol annak ellenére, hogy csoportban vagyunk, az egyénre is odafigyelünk. Fontos, hogy az egyes személyek kimondják a véleményüket, elmondják, mit gondolnak az adott témakörben. Így egy problémát, témát több féle nézőpontból ismerhetünk meg, és rájöhetünk, hogy többféle igazság is létezhet egy időben – fejtette ki Petrovszki Mária.

Hozzátette, az e havi találkozóra kiválasztott művel kapcsolatban a férfi és női nemi sztereotípiákról beszélnek majd, arról, hogy mennyire jelennek meg az előítéletek a társadalomban és mindennapjainkban.

Érdemes tehát ellátogatni a MűKedvelő következő foglalkozására, ahol a beszélgetés mellett játékos, a ráhangolódást segítő feladatok is várják az érdeklődőket.

Nagy Mária

Fotó: Petrovszki Mária

Szerzőnk: Szerkeszto

Nézze meg ezt is!

Almási Ferenc bronzérmes az EB-n

A 130 kilogrammos Almási Ferenc jobban bírta mint a román Hutuleac, és 3-1-re győzött. Június …

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.