2018. október 22. hétfő
Likefestoon / Aktuális / Mozgás és kikapcsolódás egyszerre

Mozgás és kikapcsolódás egyszerre

Bár Magyarországon már évek óta jelen van a Kangoo Jumps (KJ), még mindig sokan nem tudják mi is ez, vagy mire is jó. Elsőként pár pontban nézzük meg, hogy miért is jó kangoozni, milyen hatásai vannak, és hogy kiknek ajánlott.

A kangoo mozgásfajta alapja egy speciális cipő, amely első ránézésre leginkább egy görkorcsolyához hasonlít, ám a kerekek helyén erős, rugós pántok feszülnek. Mozgás közben erősödnek a lábaink és a felsőtestünk is anélkül, hogy nagyobb terhelésnek tennénk ki az ízületeinket. A kangoo jumppal végzett aerobic- vagy bármilyen gyakorlat jóval hatásosabb, mintha sima cipőben mozognánk, olyan izmokat  is megdolgoztat, amelyeket hagyományos edzésformákkal egyáltalán nem, vagy csak nehezen lehet edzeni. Az igen szórakoztató és teljesen kikapcsolja az embert.

Milyen hatásai vannak a kangoo jumpnak?

  1. Javítja az állóképességet és jó hatással van az egészségi állapotra is: erősíti a szívet és a tüdőt, serkenti a vérkeringést, javítja az anyagcserét.
  2. Fokozza a szervezet oxigénfelhasználását is
  3. A felszabadult ugrándozásnak lélekgyógyító hatása van
  4. Használatával a sportolók az izomerőn túl, izületi mozgékonyságukat, koordinációs képességeiket, állóképességeiket, ritmusérzéküket és dinamikus mozgásukat fejleszthetik.

Milyen előnyei vannak a kangoo jumpnak?

  1. Azok is használhatják, akik nagy túlsúllyal küzdenek, és mozgásszervi bántalmakban szenvednek.
  2. A kangoo jumpot a felnőttek mellett a 6 évesnél idősebb gyerekek is használhatják.

Ha elnyerte tetszését, érdemes szemfülesnek lenni, hiszen ősztől Dél-Békés több településén is lehetőség lesz a sportág elsajátítására Palkó Noémi edző által – cikkünk a “Kulcs egy jobb élethez!” komplex humánerőforrás-fejlesztési program közreműködésével készült el.

Szerzőnk: Földesi Szandra

Nézze meg ezt is!

Almási Ferenc bronzérmes az EB-n

A 130 kilogrammos Almási Ferenc jobban bírta mint a román Hutuleac, és 3-1-re győzött. Június …

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.