2019. december 13. péntek
Likefestoon / Aktuális / Motoron is biztonságban

Motoron is biztonságban

A jó idő beköszöntével egyre több motoros veszi elő a téli hónapokra leállított járművét. Hosszabb kihagyás, így a téli időszak után, ajánlott felfrissíteni a vezetéstechnikai tudást.

A balesetmentes közlekedés alapfeltétele, hogy a motorkerékpárok kifogástalan műszaki állapotban legyenek. Fontos, hogy a motorok vezetői és utasai használjanak védőfelszerelést, tartsák be a közlekedési szabályokat. A rendőrség kéri a motorkerékpár-tulajdonosokat, hogy még a szezon elején vizsgálják át, vizsgáltassák át járműveiket! A hibák javítását szakemberek végezzék. Szükség esetén gondoskodni kell a gumiabroncsok és az izzók cseréjéről. Mindig az út- és látási viszonyoknak megfelelő sebességgel hajtsanak, tartsanak biztonságos követési távolságot!

A Békés Megyei Rendőr-főkapitányság Forgalomellenőrző Alosztályának motoros rendőrjárőrei a hétvégén tartott tréninggel és hasznos tanácsokkal igyekeztek ellátni a motorosokat. A résztvevőknek egy manőverpálya is segített abban, hogy gyakorolják a kanyarodást, a fordulást, a szlalomozást. Az eseményen több mint 60 motoros vett részt, akik az ittasságot szimuláló „részeg szemüveget” is kipróbálhatták.

Fotó: Békés Megyei Rendőr-főkapitányság

Szerzőnk: Földesi Szandra

Nézze meg ezt is!

Almási Ferenc bronzérmes az EB-n

A 130 kilogrammos Almási Ferenc jobban bírta mint a román Hutuleac, és 3-1-re győzött. Június …

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.