2019. január 16. szerda
Likefestoon / Aktuális / Minden patikában működik az e-recept

Minden patikában működik az e-recept

A patikáknak máig kellett csatlakozni a rendszerhez, a pénteki határidő után csak azok a gyógyszertárak tudnak elektronikus receptet elszámolni, melyek csatlakoztak az EESZT-hez.

A pénteki határidőre minden gyógyszertár csatlakozott az Elektronikus Egészségügyi Szolgáltatási Térhez (EESZT). A rendszer jól működik, és napi 750 ezer patikai adatot dolgoznak fel benne, a jövőben pedig öt évre visszamenően digitalizálják ezeket az információkat – jelentette be az Emberi Erőforrások Minisztériumának parlamenti államtitkára.

Rétvári Bence elmondta, a 21. századi színvonalú, mindenkinek az egészségügyi adatait tároló rendszer november elsején “csendesen és különösebb fennakadás nélkül” indult el, és ezzel “a mesterséges intelligenciát is a magyar betegek szolgálatába állítottuk”.

Minden Magyarországon keletkezett, beváltott recept felkerül a rendszerbe, így nagyon pontos és átfogó képet kaphatnak az orvosok és a betegek is a gyógyszerezésről, ennek révén korábban nem ismert biztonságot és a terápiás lehetőségek sokszínűségét adva – erről már Vartus Gergely, a tárca E-health koordinációval kapcsolatos feladatok ellátásáért felelős miniszteri biztosa beszélt.

A csaknem 3100 patika közül mintegy ötvennel van még “valami teendő”, de személyre szabott, szoros támogatást ad nekik a kormány azért, hogy időben megkezdhessék az EESZT használatát – írja az MTI.

Fotó: archív fotó

Szerzőnk: Földesi Szandra

Nézze meg ezt is!

Almási Ferenc bronzérmes az EB-n

A 130 kilogrammos Almási Ferenc jobban bírta mint a román Hutuleac, és 3-1-re győzött. Június …

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.