2018. május 22. kedd
Likefestoon / Aktuális / Mezőhegyesen versenyeznek a fogathajtók

Mezőhegyesen versenyeznek a fogathajtók

Díjhajtás, maratonhajtás, akadályhajtás, koncertek, csütrötökön megkezdődött az idei Nemzetközi Fogathajtó Verseny Mezőhegyesen. Hat ország 45 versenyzője küldte el nevezését az idei versenyre, amely egyben válogató is a szeptember 21-24-ig Lipicán zajló Kettesfogathajtó Világbajnokságra.

Csütörtök délben ünnepélyes keretek között elstartolt a Nemzeti Fogathajtó Verseny, melynek a Mezőhegyesi Kiállítási Centrum-és Lovaspálya ad otthont július 13 és 16 között. Hat ország 45 versenyzője hajtja a fogatot a négy napos eseményen. A kettes fogatok mezőnyében rajthoz áll többek között- a többszörös világbajnoki címvédő Lázár Vilmos, a korábbi csapatvilágbajnok Nyúl Zoltán, ifj. Nagy Tibor, és az egyéni világbajnoki ezüstérmes Hódi Károly is. A hazai indulókon kívül osztrák, szerb, horvát, szlovén és görög hajtók is részt vesznek a versenyen, amely egyben válogató is a szeptember 21-24-ig Lipicán zajló Kettesfogathajtó Világbajnokságra.

Ezzel párhuzamosan zajlik hat pónifogat, a nyolc „B” kategóriás kettesfogat, a Gyermek, Junior és Fiatal hajtók, valamint az öt, hat és hétéves fiatal lovak minősítő versenye is.

A magas szintű nemzetközi fogathajtás mellett nagyszabású koncertek is színesítik a versenyt.

Július 13-án az állatorvosi szemlét követően a díjhajtás versenyszám első fele zajlott le, amely a pénteki napon folytatódott. Péntek este  19 órától a lóversenypálya színpadán fellép az Acoustic Planet, 20 órától pedig a Republic zenekar lép fel.20170713_155332

Július 15-én, szombaton a leglátványosabb versenyszám, a maratonhajtás zajlik 9 órai kezdettel!

Az érdeklődők a maratonhajtás után sem maradnak élmény és szórakozás nélkül, hiszen 19 órától zenekarával fellép Pápai Joci. A koncert után a színpadon a versenyzők díjátadására kerül sor.

A vasárnap sem marad verseny nélkül, végül, de nem utolsósorban az akadályhajtás versenyszámban mérik össze a tudásukat a hajtók.

A versenyek, a szórakoztató műsorok ingyenesen látogathatók. A programok mellett népművészeti vásárral, a táj ízeinek utcájával is várják az érdeklődőket, de lehetőség lesz a ménesistálló, a nóniusz lovak és a kocsimúzeum látogatására is.mezohegyes2017

Földesi Szandra

Szerzőnk: Földesi Szandra

Nézze meg ezt is!

Családbarát lett a Szülészet Nőgyógyászati Osztály

Családbarát Kórházi Osztály 2018 – áll a felirat az Orosházi Kórház 3. emeleti folyosóján. Ennél …

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.