2018. szeptember 20. csütörtök
Likefestoon / Aktuális / Megyei szintű találkozónak ad otthont Almáskamarás

Megyei szintű találkozónak ad otthont Almáskamarás

A 26. Békés Megyei Németek Anyanyelvi és Kulturális Napját rendezik meg holnap a dél-békési településen, értékes programokkal készülnek. A község polgármestere azt mondja, óriási jelentőségű, hogy Almáskamarás szervezheti meg a napot, hiszen a német nemzetiségiek között övéké a legkisebb lélekszámú település, ehhez képest mégis jelentős eredményeket tudnak felmutatni az önkormányzat tagjai

Ahogyan arról korábban már írtunk, 2017-ben Almáskamarás kapta a jogot a Békés Megyei Németek Anyanyelvi és Kulturális Napjának megszervezésére. A program minden évben nagy sikernek örvend, épp úgy, mint az Almáskamarási Német Nemzetiségi Önkormányzat eseményei a faluban, például a novemberi Márton napi fáklyás felvonulás, melyre a környező településekről is érkeznek vendégek, tavaly mintegy ezer részvevő volt.

A 26. Békés Megyei Németek Anyanyelvi és Kulturális Napját október 14-én rendezik meg a dél-békési községben, mintegy tíz település érkezik majd vendégségbe csaknem 300 fővel.

– Örülünk a lehetőségnek, hiszen így még szélesebb körben mutathatjuk majd be, hogy településünkön hogyan ápoljuk a német kultúrát – nyilatkozta a rendezési jog elnyerésekor hírportálunknak Hack Ferenc Mihályné, az önkormányzat elnöke.

Az egész napos programnak a Károlyi Bernát Nyelvoktató Német Nemzetiségi Általános Iskola ad majd helyet, az esemény 8 órakor kezdődik Mazán Attila polgármester megnyitó beszédével.

– Almáskamarás német nemzetiségi hagyományainak ápolása évtizedekre nyúlik vissza, és mindig is kiemelt szerepet kapott településünk életében, ennek köszönhető az is, hogy 2012. szeptember 1-jétől újra van iskolánk, méghozzá német nemzetiségi. Mindig is szoros kapcsolatot ápolt egymással a települési és a nemzetiségi önkormányzat, a szombati programhoz is minden tőlünk telhetőt megadunk. Úgy vélem, óriási jelentőségű, hogy Almáskamarás szervezheti meg a napot, hiszen a német nemzetiségiek között mi vagyunk a legkisebb lélekszámú település, ehhez képest mégis jelentős eredményeket tudnak felmutatni az önkormányzat tagjai – hangsúlyozta a településvezető.

Az előrejelzések szerint igazán jó időben lesz részünk, így szabadtéri programnak kiváló lehet az almáskamarási, mely kiváló feltöltődési lehetőség mindenki számára. Értékes előadásokkal, bemutatókkal készülnek, a belépés ingyenes.

Fotó: archív fotó

Szerzőnk: Földesi Szandra

Nézze meg ezt is!

Almási Ferenc bronzérmes az EB-n

A 130 kilogrammos Almási Ferenc jobban bírta mint a román Hutuleac, és 3-1-re győzött. Június …

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.