2018. február 25. vasárnap
Likefestoon / Aktuális / Megyei elsők a kovácsházi általános iskola diákjai

Megyei elsők a kovácsházi általános iskola diákjai

„Az összedolgozás képessége az egyik legnagyobb érték az életben.” – Vallja ezt Bolyai János. A kovácsházi iskola nebulói pedig tanúbizonyosságot is tettek arról a napokban, hogy összedolgozni csak csapatban, felkészülten lehet. A Bolyai Anyanyelvi Csapatverseny megyei fordulóját első helyezéssel zárták, így ott lehetnek december 9-én az országos döntőben.

A matematika versenyt követően a Bolyai Anyanyelvi Csapatversenyen bizonyítottak a mezőkovácsházi Csanád Vezér Általános Iskola diákjai, akik maguk mögé utasítva a gyulai és a békéscsabai általános iskolák csapatait, igen magas pontszámmal a képzeletbeli dobogó legfelső fokán végeztek. Elismerésüket november 23-án a gyulai Erkel Ferenc Zeneiskola falai között vehették át.

–A Bolyai Anyanyelvi Csapatverseny megmérettetéseire évek óta készítik fel iskolánk pedagógusai a gyermekeket a 3-8. osztályos gyermekeket. Idén a harmadik évfolyamos diákokból álló Megfontoltak fantázia nevű csapat elhozta a megyei első helyezést, és mi több, ott lehetnek tanulóink az országos döntőben is – osztotta meg a részleteket hírportálunkkal Havancsák Piroska intézményvezető.

Az országos megmérettetésre december 9-én utazhat majd Almádi Lili, Hajdú Bernadett, Szabó Petra és Zábrák Sára pedagógusukkal, Németh Gyulánéval, aki korábban kiérdemelte már az iskola kiváló tehetségsegítő pedagógusa címet, szakmai pályáját Apáczai Díj Ezüst fokozatával, Miniszteri Dicsérettel, továbbá Polgármesteri Elismerő Oklevéllel méltatottak, míg a napokban tanítványai eredményes felkészítéséért a Bolyai Anyanyelvi Csapatverseny díját is átvehette.

Szerzőnk: Kiss Anna

Nézze meg ezt is!

A Nyíradonyt fogadja az ONKC

A tavasszal jól rajtoló Nyíradony látogat Orosházára szombat este. Hazai pályán nem lehet más célja …

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.