2019. január 19. szombat
Likefestoon / Aktuális / Megújulnak a fogorvosi rendelők Kovácsházán

Megújulnak a fogorvosi rendelők Kovácsházán

Több mint 17 millió forint érkezik fejlesztésre. Régi álom teljesülhet így be a városban, az orvosi rendelők újulnak meg. A beruházás az orvosok és a betegek kényelmét egyaránt szolgálja.

Ahogyan arról korábbi cikkünkben már olvashattak, egy 2017-es kormánydöntés szerint mintegy 18 milliárd forint támogatást osztanak szét hazánk 1200 önkormányzata közt. A forrásban Mezőkovácsháza is részesül, több mint 17 millió 832 forint érkezik a dél-békési városba önkormányzati tulajdonban lévő épület megújítására.

Varga Gusztáv polgármester kérdésünkre elárulta, a fogorvosi rendelők megújítására fordítják az összeget.

– A rendelők már 15 éve működnek ezen a helyen. Ez az egészségügyben nagy idő. Korszerűbb eszközök, alkalmasabb bútorok, informatikai támogatás segíti az orvos munkáját, biztosítja a betegek kényelmét, gyógyulását. Az épületre is ráfér a “ráncfelvarrás” kívül-belül egyaránt. A Calendula Tervvel egész Dél-Békés, és saját stratégiánkban mi, mezőkovácsháziak is az infrastuktúrában megmutatkozó hatalmas lemaradás csökkentését tűztük ki célul. Azért, hogy az itt élőket jobban szolgáljuk, hogy fiataljaink ne menjenek el, hogy, aki elment, annak érdemes legyen visszatérnie. Ez a korszerűsítés is ennek a tervnek egy apró eleme – emelte ki hírportálunknak a városvezető.

Megtudtuk, jelenleg a támogatási szerződésre várnak, azt követően árajánlatokat kérnek, majd a közbeszerző kiválasztása után elkezdődik a munka. A polgármester azt mondja, a tervek szerint ősszel már a megújult rendelőben fogadhatják a szakemberek a betegeket.

Fotó: illusztráció

Szerzőnk: Földesi Szandra

Nézze meg ezt is!

Almási Ferenc bronzérmes az EB-n

A 130 kilogrammos Almási Ferenc jobban bírta mint a román Hutuleac, és 3-1-re győzött. Június …

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.