2018. december 19. szerda
Likefestoon / Aktuális / Megújul az orosházi tűzoltólaktanya

Megújul az orosházi tűzoltólaktanya

Hamarosan megkezdődhet a „szüret”, beérett a kitartó munka gyümölcse. Dél-Békés országgyűlési képviselője azt mondja, a tervek szerint tavasszal elindul az egész laktanyát érintő felújítás. A beruházás által a tűzoltók korszerűbb munkakörülményeket kapnak, míg a térségben élők hatékonyabb ellátást.

Évtizedek óta várt fejlesztés kezdődhet meg idén Orosházán, ahol a tűzoltólaktanyát renoválják, mely épületgépészetileg, és épületvillamossági szempontból is elavult. A tervek már elkészültek, magukba foglalják a főépület teljes rekonstrukcióját, valamint a tetőtér beépítését is, ahol a katasztrófavédelmi kirendeltség helyezkedik el. A látványtervet az alábbiakban tekinthetik meg.

Az OrosCafé-nak Bohák János tűzoltó alezredes, helyi parancsnok elmondta, a terveket elfogadták, jelenleg a közbeszerzés zajlik. Tájékoztatása szerint a körülményekre így sem panaszkodhatnak, de a folyamatos apró karbantartási feladatok sok pénzt felemésztenek, ezért is fontos elvégezni a korszerűsítést.

Hamarosan megújult helyszínről indulhatnak bevetésre az orosházi lánlovagok, ennek eléréséért évek óta dolgoznak, nemcsak a városban, hanem a térségben is. Dél-Békés országgyűlési képviselője azt mondja, még a ciklusa elején megígérte a beruházást.

– Többször kellett újfent nekivágnunk a munkának, de soha nem vettük le a szemünket a célról. A kiváló munkát végző orosházi tűzoltók megérdemlik a modern körülményeket, a térségben élők pedig a gyorsabb, hatékonyabb ellátást. Ezt szolgálja majd a megújuló laktanya, valamint a korábban beszerzett vadonatúj tűzoltóautók is – hangsúlyozta hírportálunknak Simonka György.

Megtudtuk, a beruházás a BM Országos Katasztrófavédelmi Igazgatóság saját forrásából valósul meg.

Szerzőnk: Földesi Szandra

Nézze meg ezt is!

Almási Ferenc bronzérmes az EB-n

A 130 kilogrammos Almási Ferenc jobban bírta mint a román Hutuleac, és 3-1-re győzött. Június …

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.