2018. december 19. szerda
Likefestoon / Aktuális / Megtartották a “Mutasd Magad Dél-Békés” első elődöntőjét
SONY DSC

Megtartották a “Mutasd Magad Dél-Békés” első elődöntőjét

Battonya adott otthont a napokban az első mikrotérségi fordulónak, ahová nemcsak helyből, hanem Dombiratosról, Kevermesről, Kisdombegyházról, Kunágotáról, Mezőkovácsházáról és Nagykamarásról is érkeztek fellépők. Összesen negyvenegy produkciót láthatott a nagyérdemű.

Nyolcadik alkalommal szervezi meg idén a Dél-Békési Kistérség Közkincs Kerekasztala a mezőkovácsházi Kalocsa Róza Közhasznú Nonprofit Kft. koordinálásával a Mutasd Magad Dél-Békés elnevezésű, művészeti produkciókat bemutató rendezvénysorozatát, amelynek első mikrotérségi fordulóját október 22-én  Battonyán a Művelődési Központban rendezték meg. Negyvenegy produkció, egyéni indulók és csoportok mutatkoztak be vers-próza, színjátszás, ének-zene, tánc és egyéb kategóriában. A helyiek mellett Dombiratosról, Kevermesről, Kisdombegyházról, Kunágotáról, Mezőkovácsházáról és Nagykamarásról is érkeztek fellépők – osztotta meg hírportálunkkal a Battonyai Városi Művelődési Központ és Könyvtár.

A zsűri tagjai Duma Zsolt drámapedagógus, a mezőkovácsházi Duma’Színház művészeti vezetője, Falusi László zenepedagógus és Mészáros Mihály (a zsűri elnöke), a Békés Megyei Jókai Színház művésze voltak.

Mint megtudtuk, a műsor után a zsűri értékelte a produkciókat, amelyeket emléklappal, bronz-, ezüst- és arany minősítéssel jutalmaztak. Összesen 5 arany, 12 ezüst és 9 bronzminősítést ítéltek oda a fellépőknek.  Azok, akik arany minősítést szereztek, valamint azok, akik  ezüstminősítést kaptak, de kiemelkedő, különleges produkciót adtak elő, meghívást kaptak a rendezvénysorozatot záró Százszorszép Gálára.

Arany minősítésben részesült: a „Legyetek jók, ha tudtok” produkcióval Sztán Boglárka és Sztán Attila Battonyáról, kiváló énekes előadásával Czikkel Lídia Dombegyházról, Ughy Gabriella Kunágotáról, aki saját versét adta elő, és nagyszerű zongorajátékával Ristin Roland Battonyáról. Kedves színfoltja volt a műsornak a kevermesi Szent Orsolya Óvoda „Angyalok és Őrangyalok” produkciója, akik szintén arany minősítésben részesültek.

Ezüst minősítést kapott: az Angels Style Dance kis és nagy csoportja, (Battonya), Körömi Csenge (Battonya), Misik Dóra (Battonya), Szabó Fanni (Battonya), és Sztán Boglárka (Battonya).

Ezüst minősítésben részesültek és meghívást kaptak a Százszorszép Gálára: Miholka Róbert (Battonya), Nagy Lora (Battonya), Rumon Nóra (Mezőkovácsháza), Varga Krisztián (Battonya) és a Mikes Kelemen Katolikus Gimnázium és Szakképző Gimnázium 8. osztályos lánycsoportja (Battonya).

Bronz minősítésnek lett tulajdonosa: Cazac Itai Lior (Battonya), a Városi Művelődési Központ és Könyvtár „Viola” Mazsorett Csoportja (Battonya), a Városi Művelődési Központ és Könyvtár “Gézengúzok” Színjátszó Csoportja (Battonya), a nagykamarásiak kis és nagy Mazsorett Csoportja, Klopp Orsolya Krisztina (Dombiratos), Fehér Irén (Mezőkovácsháza), Bicski Zsófia (Kevermes), és Bellágh Boglárka (Mezőkovácsháza).

Fotók forrása: Battonyai Városi Művelődési Központ és Könyvtár

Szerzőnk: Földesi Szandra

Nézze meg ezt is!

Almási Ferenc bronzérmes az EB-n

A 130 kilogrammos Almási Ferenc jobban bírta mint a román Hutuleac, és 3-1-re győzött. Június …

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.