2018. december 16. vasárnap
Likefestoon / Aktuális / Meghitt, adventi hangulat Dél-Békésben

Meghitt, adventi hangulat Dél-Békésben

Vasárnap elkezdődik – hogy pontosan mi? Az adventi, vagyis az ünnepi készülődés időszaka. Dél-Békés több településén is közös adventi műsorral és gyertyagyújtással várják azokat, akik közösen ünnepelnének.

Advent elsősorban a keresztény közösség ünnepe volt, várakozás Jézus születésére. Mai modern világunkban azonban felekezettől függetlenül is az ünnepi készülődés időszaka, a karácsony előhírnöke ez a négy vasárnapon át tartó időszak.

Hagyománya a 4. századból ered, azóta azonban a katolikus egyházon belül is változtak a szokások, s így alakult ki a mai rend, miszerint a karácsony előtti negyedik vasárnapon kezdődik advent. A lelki felkészülés idejére jellemző, hogy érzékenyebbek vagyunk az elesettek iránt, többet jótékonykodunk, segítünk embertársainknak, nagyobb figyelmet szentelünk kevéssé látogatott rokonainknak. Az ünnepi készülődés külsőségei mellett a belső béke megteremtése, a befelé fordulás is jellemzője ennek az időszaknak.

Az ünnepi készülődést hivatott meghittebbé tenni a közös ünneplés is, amelyet Dél-Békésben immáron több településen is megrendeznek a szentmise után adventi műsorral és közös gyertyagyújtással.

Együtt ünnepelhetünk többek között Kaszaperen, Kardoskúton, Kunágotán, Medgyesegyházán, Mezőkovácsházán, Orosházán, Pusztaföldváron és Tótkomlóson is.

Fotó: archívum

Szerzőnk: Földesi Szandra

Nézze meg ezt is!

Almási Ferenc bronzérmes az EB-n

A 130 kilogrammos Almási Ferenc jobban bírta mint a román Hutuleac, és 3-1-re győzött. Június …

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.