2018. január 17. szerda
Likefestoon / Aktuális / Még nyolc napig érvényes

Még nyolc napig érvényes

Érdemes figyelmesnek lenni mindenkinek, aki diákigazolvánnyal utazik, kedvezményeket vesz igénybe, hiszen a 2016/17-es tanév során kapott igazolványok, matricák már csak nyolc napig érvényesek.

Október 31-én lejárnak a 2016/2017-es második félévére érvényes diákigazolványok, ezért aki még nem tette meg, a napokban kérje az oktatási intézményben az új, érvényességre jogosító matricát, hiszen a kedvezmények, többek közt az utazáshoz, csak így vehetőek igénybe.

Kedvezményes tanulóbérletet csak érvényes diákigazolvánnyal vagy ideiglenes diákigazolványnak minősülő igazolással lehet használni, anélkül érvénytelen a szelvény, tehát nem jogosít utazásra.

Fontos információ azonban, hogy a tanköteles tanulók diákigazolványa érvényesítő matrica nélkül is érvényes azon tanévet követő október 31-éig, amely tanévben a tanuló a tanköteles kor felső határát betölti.

Az iskolák által kiállított igazolások, vagyis az ideiglenes diákigazolványok 60 napig használhatóak, azt követően újat kell beszerezni, amennyiben szükség van rá.

Szerzőnk: Kiss Anna

Nézze meg ezt is!

Jelentkezőket várnak a szavazatszámláló bizottságokba

Várják a jelentkezéseket a helyi választási bizottságok az április 8-ai országgyűlési választás szavazatszámláló bizottságaiba. A …

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.