2019. január 19. szombat
Likefestoon / Aktuális / Még karácsony előtt megérkezik a családtámogatás

Még karácsony előtt megérkezik a családtámogatás

A kormány legfrissebb döntése szerint még az ünnepek előtt megérkezik a januári családtámogatás. Az összeget a tervek szerint december 22-ig mindenki megkapja.

A januárban esedékes családi pótlékot, a gyermekgondozási segélyt (gyes) és a gyermeknevelési támogatást (gyed) is minden jogosult megkapja még karácsony előtt. Az előrehozott kifizetéssel szeretné segíteni a kormány a karácsonyi készülődést és hozzájárulni ahhoz, hogy békében teljenek az ünnepek – jelentette be a család- és ifjúságügyért is felelős államtitkár.

Novák Katalin tájékoztatása szerint a posta december 15-én kezdi feldolgozni  az összegeket, az utalások pedig december 20-tól érkeznek a számlákra. Így legkésőbb december 22-re mind az 1,1 millió jogosult családhoz eljutnak a támogatások – írja az MTI.

Az államtitkár elmondása szerint az előrehozott kifizetés egy kétgyerekes családnak akár 50 ezer forint többletet is jelenthet decemberben, egy háromgyerekes család esetében pedig, ha az egyik szülő még otthon van a kisgyerekkel, akár 75 ezer forintot meghaladó plusz támogatás is érkezhet.

Fotó: illusztráció

Szerzőnk: Földesi Szandra

Nézze meg ezt is!

Almási Ferenc bronzérmes az EB-n

A 130 kilogrammos Almási Ferenc jobban bírta mint a román Hutuleac, és 3-1-re győzött. Június …

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.